SVE STAJE U SRBIJI: Prestaje javni prevoz, zatvaraju se restorani, kafići i tržni centri!

Od subote u 20:00 sati, prestaje javni prevoz na teritoriji cele Republike Srbije, takođe će tada biti zatvoreni kafići, restorani i tržni centri.

Przan kafić

Premijerka Ana Brnabić je, na konferenciji za novinare nešto iza 18:00 sati u petak, navela da će ugostiteljski objekti i molovi biti zatvoreni od nedelje u 20:00 sati, ali se kasnije u toku večeri, nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, javila u program RTS i objavila da se ova mera “pomera” za dan ranije.

“Kada sve bude iza nas, ući ćemo i u tu borbu sa velikim brojem njih da ne plaćamo kazne i ne pokrivamo izgubljenu dobit”, kazala je.

Biće dozvoljena dostava hrane, jer putnički prevoz, kako je rekla, još može da funkcioniše.

“U ovom trenutku opasnost je suviša velika, pritisak na naše lekare, medicinske sestre i njihove saradnike je suviše veliki da bismo razmišljali o materijalnim troškovima ovoga. Dozvolićemo dostavu hrane, zato što pored javnog prevoza, putnički i taksi prevoz mogu da funkcionišu još uvek”, izjavila je Brnabić.

Ona je ponovo zamolila poslodavce da imaju maksimalno razumevanje za svoje zaposlene.

“Da im omoguće, ako mogu, da rade od kuće. Oni koji ne mogu, neka se preko Privredne komore Srbije jave i videćemo da u tim slučajevima obezbedimo prevoz, da pokušamo da privreda trpi što manje, samo i isključivo zato što Srbija treba da nastavi da živi i radi i posle. I zato što će nam biti potreban novac za sve ono što ćemo danas investirati i što investiramo u ljudske živote u Srbiji. Niko neće propasti ukoliko nekoliko nedelja bude slabije poslovao. Imajte razumevanje, solidarnosti, hajde svi zajedno da se strpimo, da razmišljamo danas i narednih dana i nedelja, da razmišljamo o ljudima”, dodala je Brnabić.

Premijerka je poručila i da će biti zabranjena sva okupljanja sa više od pet ljudi.

Ona je još jednom zamolila građane da ostanu u svojim kućama.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker