ZAVRŠENA KAMPANJA “BUDUĆNOST SRBIJE”: Predsednik i premijerka obišli Braničevski okrug (FOTO/VIDEO)

Posetu Braničevskom okrugu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, tokom koje su obišli nekoliko mesta, predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić završili su u Požarevcu, gde se u centru grada, na Trgu oslobođenja, obratili okupljenim građanima.

Predsednik Vučić u Požarevcu

Vučić je tom prilikom istakao da je sada cilj Vlade Srbije da dovedu investitore u Požarevac.

„Doveli smo velike inevstitore u neke druge gradove Srbije, a sada ćemo to uraditi i u Požarevcu. Tu ćemo dovesti jednog velikog investitora, a u ostatku okruga nekoliko manjih“, najavio je predsednik Vučić.

On je istakao da će se kroz Požarevac graditi i auto put koji će voditi kroz Braničevski okrug sve do Donjeg Milanovca.

„Investitori žele da imaju gasovod i sređenu putnu infrastrukturu i mi ćemo im to omogućiti. Dovešćemo ovde i veći broj turista. Kod obnovljene golubačke tvrđave izgradićemo i marinu, vrednu dva miliona evra, za pristajanje kruzera“, najavio je predsednik.

Premijerka Ana Brnabić u Požarevcu

On je rekao da će Vlada Srbije u Braničevskom okrugu ulagati ne samo kod obnove regionalnih, već i lokalnih puteva. Takođe, otvaraće se i nova radna mesta, a radiće i na tome da vrate ljude koji su na radu u inostranstvu.

„Za te vredne i uspešne ljude obezbedićemo podsticaje, kako bi se vratili u rodni kraj. Obnovićemo i puteve škole i domove zdravlja, u koje niko nije ulagao 40-50 godina“, rekao je Vučić.

Građani u Tabačkoj čaršiji

On je istakao da je sve manje dece u Srbiji i da treba popraviti natalitet, jer je uzalud svaki napredak ako nema dece.

Premijerka Brnabić govorila je o ulaganjima Vlade Srbije u Braničevski okrug, kao i o procesu digitalizacije državne administracije. I ona i predsednik Vučić govorili su o Savezu za promene, kritikujući njene lidere i njihove akcije.

Zastava Srbije

Na početku Vučićevog govora, grupa mladića je sa krova zgrade u Tabačkoj čaršiji razvila veliku zastavu Srbije.

PENZIJE I PLATE

„Pošto nam je ekonomija mnogo jaka i pošto se ponašamo domaćinski, ima uslova da penzije rastu svake godine. Ove godine biće povećanje plata i za zdravstvo, i za prosvetu, i za vojsku i za policiju, kao i za službe socijalne zaštite“, najavio je Vučić.

OBILAZAK

Pre Požarevca, Vučić je u Žabarima obišao radove na izradnji stambenog objekta za izbegla i raseljena lica iz BiH i Hrvatske, u Petrovcu na Mlavi fabriku za proizvodnju peleta „Eko Step Pellet“, dok je u Krepoljinu kod Žagubice razgovarao sa građanima. U Kučevu je posetio Dom zdravlja, a u Velikom Gradištu obišao je radove na izgradnji sportske hale i sportske terene.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker