ČVARAK FEST: Požarevljani sveobuhvatni pobednici u “čvarkajadi” (FOTO)

U mestu Mužlja kod Zrenjanina održano je po deveti put Međunarodno takmičenje u pravljenju čvaraka pod nazivom “Čvarak fest” za 2020. godinu gde su učestvovali takmičari iz Srbije, Mađarske i Rumunije.

Foto: M.V.

Organizator ovog takmičenja je bilo Udruženje porodičnih gazdinstava “Klaster Fokus” i nekoliko civilnih udruženja a, organizacija je bila izuzetno uspešna.

Ove godine se predstavio rekordan broj učesnika, bilo je prijavljeno 57 takmičara a oboren je rekord u poseti gde je bilo prisuto oko deset hiljada posetilaca. Izlagani su razni proizvodi a najveće interesovanje je vladalo kod takmičenja za pripremanje i predstavljanje najboljeg čvarka na festivalu. U žiriju je bilo šest profesionalnih kulinara iz Srbije, Mađarske i Rumunije. Na ovogodišnjem takmičenju u pravljenju, topljenju čvaraka prisustvovao je i Ištvan Pastor predsednik Mađara u Srbiji, kao predsednik skupštine AP Vojvodine.

Po prvi put ove godine na ovakvoj jedinstvenoj manifestaciji, učestvovao je i Kulturno – izdavački centar “Srpska kuća” iz Požarevca koju su predstavljali, Bratislav Bata Golić Direktor i Svetlana Golić. Oni su takođe predstavljali i prezentovali svoj grad Požarevac. Kapiten pobedničke ekipe iz Požarevca, Bata Golić kaže da su na ovo takmičenje otišli da se druže i da se predstave posetiocima sa svojim iskustvom u kulinarstvu jer su imali zadatak da se na svoj način predstave u pravljenju, pečenju ili topljenju čvaraka.

– Na manifestaciji je bilo potrebno i aranžirati proizvod i predati ga u komisiju na ocenjivanje. Nismo očekivali neku nagradu pored toliko iskusnih i mnogobrojnih takmičara – ističe Golić.

Po završetku takmičenja i predatih uzoraka žiri je proglasijo pobednike. Predstavnici “Srpske kuće” iz Požareva na čelu sa direktorom Bratislavom Golićem, nisu ni očekivali da će posle druge i treće nagrade da izvuku broj 10 za sve ukupnog pobednika na ovogodišnjem takmičenju “Čvarak festa” 2020 u Mužlji. Komisija je jednoglasno odlučila da titulu najboljeg pripremljenog čvarka ponese Kulturno – izdavački centar “Srpska kuća” iz Požarevca, gde je dodeljen pehar za pobednika i mnogobrojne nagrada od sponzora.

– Gospodin Ištvar Pator je bio oduševljen kvalitetom pripremljenih čvaraka. Ekipa “Srpske kuće” kao sve ukupni pobednik dobila je mnoge pohvale od žirija, organizatora i publike tako da je pobednički pehar došao ove godine u grad Požarevac, a pozvani su i da sledeće godine brane titulu u spremanju čvaraka na Međunarodnoj manifestaciji “Čvarak fest” u Mužlj – , poručio je kapiten pobednika Bata Golić.

M.V.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close