PESMOM OTPRATILI POLICIJSKI ČAS: Požarevljani proslavili ukidanje Vanrednog stanja (VIDEO)

Na dan proslave jedne od najvećih srpslih slava“ Đurđevdan“ Narodna Skupštine Srbije donela je odluku da se nakon 51. dan ukine Vanredno stanje u Srbiji, koje je počelo 15. marta tekuće godine.

Foto: M.Veljković

Ukidanje Vanrednog stanja značilo je i ukidanje policijskog časa što su građani Srbije sa olakšanjem dočekali jer im je dodijajala skoro dvomesečna izolacija. Oni su na razno razne načine obeležili tu dugoočekivanu odluku najvišeg zakonodavnog tela u Srbiji.

I mnogi požarevljani dali su oduška ovoj radosnoj vesti. Tako su požarevljanka Marija Eftimov, radnica Osnovnog suda koja živi na petom spratu u centru Požarevca sa svojom sinom Milošem i njegovim drugom Draganom pesmom sa razglasa ispratili vanredno stanje u istoriju.

Prvo su izašli na terasu u osam sati uveče i dugotrajnim aplauzom pozdravili medecinske radnike a zatim zapevali srpske pesme, nazdravljajući pivom jedno drugom ukidanje vanrednog stanja. Na reportoaru su im bile tradiciona srpske pesme „Đurđevdan, Ko to kaže ko to laže… i druge pesme slične tematike.

Njihovoj pesmi pridružili su se i mnogi stanari iz drugih zgrada, koji su napravili svojevrsni hor u davanju oduška prestanku „ropstva“. Marija zadovoljno kaže da joj je puno srce zbog svega ovoga a najviše zbog lepe slike zajedničke proslave.

– Za ovu priliku napravila sam tortu koju sam poslužila komšijama, a pošto je još uvek trajao policijski čas nisam mogla da poslužim i stanara u okolnim zgradama. Nije bitno, učiniću to neki drugi put. Bitno je da je ovo stanje, da ne kažem neku drugu reč za sinonim ovoga, završeno i da se okrećemo uobičajnom životu – razdragano je rekla Marija Eftimov i na kraju poručila:

„Vanredno stanje smo ispratili i nadam se, da će mo uskoru definitivno moći svi zajedno da otpevamo „O, Korona ćao, ćao, ćao… i da je nikada ne bude više.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker