PRIVREDA BEZ GRANICA: Požarevačkim privatnim preduzetnicima još 20 miliona dinara pomoći

Uz najavu novih subvencija, u Požarevcu je pokrenuta akcija pod nazivom "Privreda bez granica"

Lokalna samouprava u Požarevcu je pokrenula akciju pod nazivom “Privreda bez granica”, namerna da pruži pomoć i podršku privatnim preduzetnicima koji posluju na gradskom području.

Foto GU u Požarevcu

Kako je najavljeno, gradonačelnik Bane Spasović i njegovi saradnici će posećivati preduzetnike i upoznavati se s njihovim problemima, kako bi zajednički pronašli načine za njihovo prevazilaženje. Istovremeno, gradski čelnici će ovu vrstu kontakata sa privrednicima iskoristiti i za to da ih upoznaju sa programom Lokalnog ekonomskog razvoja u 2028, koji predviđa dodelu subvencija za mala i srednja preduzeća. Lane je ova vrsta davanja iznosila 17, a ove godine je projektovana na 20 miliona dinara.

– Otvaranjem novih radnih mesta ćemo zaustaviti odlazak mladih iz zemlje, te sačuvati neophodne kadrove. Zbog toga je dobro to što Požarevac podržava i pomaže rad preduzetnika – kaže Dejan Savić, direktor firme “Univer Savić”, koja se bavi izradom nameštaja i pločastih materijala, te zapošljava 50 ljudi.

S druge strane, “Diprom tim” je prva firma koja je u Požarevcu prošle godine dobila subvencije iz gradskog budžeta. Ta 3,3 miliona dinara su namenjena za opremanje pekare u kojoj bi do 2021. trebalo da bude angažovano više od 20 radnika.

Optimizam budi i gradilište u Ulici Đure Đakovića, gde “niče” ritejl park u kojem bi trebalo da bude otvoreno 300 radnih mesta, a početak rada je najavljen za sredinu aprila.

Na sajtu “Infostud” su već objavljeni oglasi za popunu radnih mesta u Požarevcu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker