DONETA ODLUKA: Požarevački sud otvorio stečajni postupak za “Gošu“

Odlukom Privrednog suda u Požarevcu pokrenut stečajni postupak u fabrici vagona u Smederevskoj Palanci.

Fabrika šinskih vozila “Goša” u Smederevskoj Palanci od četvrtka je odlukom Privrednog suda u Požarevcu – u stečaju. Predlog za uvođenje stečaja podnela je beogradska firma “Kapital konsalting 2017”, koja je od bivšeg vlasnika fabrike, slovačkog ŽOS-a, otkupila potraživanje od 400.000 evra. ŽOS iz Trnave svoje potraživanje najpre je preneo na ćerku-firmu iz Zvolena, koja ga je zatim prodala “Kapital konsaltingu”.

Za stečajnog upravnika je imenovan Aca Micić iz Žagubice. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 27. decembar.

Radnici “Goše” su iznenađeni i ogorčeni odlukom o stečaju.

– Naše interese nije imao ko da brani. Novopostavljeni direktor “Goše” nije osporio potraživanja, a osporio je punomoćje pravnicima fabrike. Odrekao se žalbe. Očigledno, zadatak je ispunio, da fabriku gurne u stečaj – smatra presednik Sindikata i Štrajkačkog odbora Milan Vujčić.

Radnici tvrde da im je ŽOS Trnava ostala dužna oko 1,8 miliona evra za neisplaćene zarade, a državi na ime poreza četiri miliona evra.

NIKAKVE VEZE SA PREMIJERKOM

Direktor “Goše” Radiša Savić demantuje da kiparsko preduzeće koje je 100 odsto vlasnik “Goše” ima bilo kakve veze sa premijerkom Anom Brnabić, njenim bratom ili bilo kojim drugim nosiocem javne funkcije. On je naveo da su od aprila radnici bili u štrajku šest meseci, radili 45 radnih dana, a svaki od 350 radnika dobio je po 240.000 dinara.

TPKNEWS/Novosti

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker