PARKINZI SKORO PRAZNI: Požarevac u vanrednom stanju

Prvog dana nakon proglašenja Vanrednog stanja građani u Požarevcu, kao i u ostalim gradovima u Srbiji, nisu se u potpunosti pridržavali Uredbi Vlade Srbije.

Fotografije praznog parkinga kod pijace Krug/Foto: M. Veljković

Šta više, penzioneri koji su najugroženiji od Korona virusa masovno su izlazili i zaposedali prodavnice, apoteke, banke i šaltere gde su plaćali račune.

Parkinzi su bili prepuni automobila među kojima su dobar deo zauzimali automobili sa stranom registracijom iz Zapadne Evrope, koje su dovezli naši građani na radu u inostranstvu.

Zbog takvog ponašanja građana vlada Srbije i njena premijerka oštro su ragovali i penzionerima zapretili kaznom od 150.000 dinara ako ih nadležni organi uhvate da su napustili svoje stanove. Slično su prošli i „gastarbajteri“ kojima je pored visokih novčanih kazni zaprećeno i kaznom zatvora do tri godine. I pored toga mnogi su se oglušili i napuštali izolaciju koja im je bila određena, a neki su, čak, I uhapšeni i procesionirani sa adekvatnom krivičnom prijavom podnešene od nadležnog tužilaštva.

Zbog ovih mera drugog dana Vanrednog stanja slika u Požarecu potpuno se promenila i broj građana na ulicama se drastično smanjio, kao i broj automobila u saobraćaju.

Slika koja dočarava ove informacije je skoro prazan Centralni parking u Požarevcu koji se nalazi ispred gradske pijace „Krug“. On je najveći parking u gradu koji je radnim danom u potpunosti popunjen do 16:00 časova i isteka radnog vremena. Mnogi vozači da bi se na njega parkirali morali su da čekaju dosta dugo za slobodno mesto, nekada i po sat vremena.

Trenutno, na njemu ima tek desetak parkiranih automobila što se vidi i na fotografiji koja je nastala u utorak, oko10:00 časova. Među parkiranim automobilima nije bio nijedan sa stranom registracijom, što nije bio slučaj samo dan ranije.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker