POŽAREVAC: Sporazumnom presudom dobio samo četiri godine za dve žrtve (FOTO)

Nenad Stević (26) iz Smoljinca osuđen je sporazumno pred Višim sudom u Požarevcu na četiri godine zatvora zbog teškog udesa u selu Bare, u kome su poginuli Dafina Toljaj (17) iz Požarevca i Miloš Milošević (20) iz Smoljinca.

Umrlica Dafine Toljaj

Njemu je izrečena i jednogodišnja zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije. Presuda je doneta na osnovu sporazuma koje je optuženi postigao sa Višim javnim tužilaštvom, prema optužnici za teško delo protiv javne bezbednosti, za koje je zaprećena kazna do 12 godina zatvora.

Ova teška nesreća dogodila se u avgustu 2015. godine, rano ujutru, na putu Požarevac-Veliko Gradište, kada je Stević, vozeći svoj auto “folksfagen bora”, austrijskih registracija, prešao u suprotnu traku, sleteo s kolovoza i više puta se prevrnuo. Na licu mesta poginuli su i Dafina, koja je bila suvozač, i njen drug Miloš, koji je sedeo na zadnjem sedištu, dok je vozač prošao sa lakšim povredama.

Auto posle udesa

Tokom istrage, utvrđeno je da je Stević vozio prebrzo i da je bio pod dejstvom alkohola. Dafinin otac, Salih Toljaj, poštar iz Požarevca, koji ima još četvoro dece, nezadovoljan je presudom. “Smatram da je ova presuda blaga, jer je on zaslužio mnogo veću zatvorsku kaznu. Moju ćerku ništa i niko ne može da vrati, ali je bar neka pravda u njeno ime i u ime njenog druga trebalo da se postigne”, kazao je Toljaj.

Salih Toljaj

On smatra da pravda nije postignuta ni oko presude, ni oko isplate odštete. Pošto je auto optuženog bio registrovan u Beču, njegova osiguravajuća kuća isplatu odštete obavila je preko jedne beogradske osiguravajuće kuće. “Oni su nam isplatili 2,5 miliona dinara, umesto 3,7. Smatrali su da je Dafina i sama odgovorna za svoje stradanje, jer je sela sa rizičnim vozačem u auto, pa su sumu umanjili za 30 odsto”, rekao je Salih. Zbog toga se sada spori sa njima pred sudom, jer smatra da je njegova porodica nepravedno zakinuta.

KOLEGA

Porodica Toljaj dobila je odštetu i od oca optuženog, kako ne bi pokretali parnicu. Međutim, deo novca prisvojio je Salihov kolega koji je posredovao u ovoj isplati, ali je sada u inostranstvu, pa sledi dugotrajna borba za povraćaj tih para.

KAFIĆ

Optuženi je Dafinu i Miloša vozio iz kafića u Smoljincu, kako bi nju vratili kući u Požarevac. Neki od gostiju tvrdili su da se sam ponudio da ih vozi, iako je bio pod dejstvom alkohola.

TPKNEWS/M.V

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker