POŽAREVAC: Potpisani ugovori sa stipendistima (VIDEO)

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, potpisao je ugovore sa 52 studenta, dobitnika gradske stipendije za školsku 2016/2017. godinu.

Gradonačelnik potpisao ugovore sa stipendistima

Reč je o stipendijama koje se isplaćuju tokom 10 meseci, u iznosu od 10.000 dinara, koje će sada dobiti 42 studenta na osnovnim, i 10 na master i doktorskim studijama.

Pre potpisivanja ugovora, gradonačelnik je napomenuo da studenti nisu dobili, već su zaslužili stipendije svojim učenjem i dobrim prosekom studiranja.

– Dodela stipendija jedan je od načina da vam vaš grad pokaže kako mu je stalo do vas. Želja svih nas u lokalnoj samoupravi je da se nakon studija vratite u svoj grad, a naša obaveza je da vam za to obezbedimo adekvatna radna mesta – rekao je gradonačelnik.

Stipendiste u tekućoj školskoj godini, prema konkursu objavljenom početkom novembra prošle godine, odabrala je petočlana gradska komisija, na čelu sa Vesnom Pejić, koja je u Gradskom veću zadužena za prosvetu, obrazovanje i zdravstvo.

– Za isplate stipendija u 2017. godini, u ovogodišnjem gradskom budžetu predviđeno je šest miliona dinara – rekla je Vesna Pejić.

Glavni uslov za dodelu stipendija bio je da se studenti školuju za neka od deficitarnih zanimanja, među kojima su: profesor matematike, fizike, hemije, muzike, biologije, razredne nastave, vaspitač, filolog, farmaceut, diplomirani pravnik i ekonomista…. Za master i doktorske studije nije postojao uslov i dodeljene su bez obzira na usmerenje.

TPKNEWS/M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker