POŽAREVAC: Nacionalni projekti odlažu dalju rekonstrukciju bolnice (VIDEO)

Od faze projekta koja je podrazumevala rekonstrukciju bolnice, ostalo je samo obećanje i nada da će se tokom 2017. godine, nastavititi sa radovima.

opsta_bolnica_pozarevac

Za dosadašnje rezultate u realizaciji prve faze izgradnje požarevačka bolnica je svojim projektom “Zdravlje bez granica” dobila priznanja na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Projekat koji je realizovan u okviru IPA programa prekogranične saradnje između Srbije i Ruminije. Kako bi nova bolnica bila kompletno završena, Opšta bolnica Požarevac je aplicirala projektom u okviru projekta prekogranične saradnje, sa ciljem da se kod nas formira i regionalni centar za onkološku hirurgiju.

„Ono što nam sleduje je da pokušamo da nastavimo projekat i da završimo bolnicu. Naš projekat je među tri projekta koji su prošli u IPA fondovima u saradnji sa Rumunijom, ali se nažalost nalazimo se na trećem mestu. Stavljeni smo u drugi plan, jer su iskrsli projekti koji su, načelno uzevši, bitniji, i koji su dobili nacionalni interes. Mi smo regionalna bolnica, tako da smo u ovom trenutku pomereni na dole. Na prvom mestu je projekat Voda Vojvodine, na drugom Izgradnja projektne dokumentacije za Auto-put Temišvar – Pančevo i na trećem mestu je naš projekat“, rekao je direktor bolnice Danko Nikolić.

„Projekat kao projekat je dobar, a naše angažovanje izuzetno je dobro ocenjeno. Za sada, imamo jednino obećanja da ćemo pokušati da nastavimo, a glavni problem je da u tome što nema dovoljno sredstava. Pre dve nedelje bili smo u Rumuniji, u stalnom smo kontaktu sa predsedništvom i direkcijom, u nameri da naš projekat realizujemo koliko toliko. Druga faza našeg projekta značila bi završetak kompletne bolnice, i za završetak trebalo bi četiri miliona evra. Naši saradnici i partneri iz Rumunije su takođe uz nas, i žele da pomognu ali je glavni problem u ovom trenutku je novac“.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker