Povećan broj stranih turista na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero postaje sve privlačnije i stranim turistima, o čemu govori podatak da ih je ove godine bilo čak 5.000, što je hiljadu više u odnosu na prošlu godinu.

Ovako dobroj posećnosti, osim kontinuiranog uređenja jezera i obogaćenja turističkih sadržaja, doprinela je i intenzivna medijska i sajamska promocija u zemlji i inostranstvu, kao i intenziviranje sportskog turizma. Osim broja stranih turista, povećan je i broj izdatih računa i naplata boravišne takse, od kojih se u opštinski budžet slilo dva miliona dinara.

Da bi naredna sezona bila još uspešnija, u Velikom Gradištu već su otpočeli pripreme za sledeću godinu. Planira se postavljanje turističke signalizacije, preko projekta Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koji će obuhvatiti Donje Podunavlje, kako bi posetioci bili obavešteni o turističkim lokacijama i putevima kojma se do njih stiže. Pored uređenja postojeće plaže na Srebrnom jezeru, radiće se i na njenom proširenju do autokampa. Takođe, planira se izgradnja još jednog vodoskoka koji će doprineti čistoći vode i ulepšati jezero, kao izgradnja jednog većeg bazena u okviru Silver lejk akva-parka. U planu je i gradnja trga na Srebrnom jezeru, koji bi predstavljao centralno mesto okupljanja.

Kroz program prekogranične saradnje, pokrenuće se seniorski turizam i obaviće se mapiranje pešačkih staza od jezera do grada, pored kojih će biti postavljene fitnes sprave.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker