POTRESNA ISPOVEST IVICE IZ POŽAREVCA: “Otvorio sam oči i video svoju otkinutu ruku kako visi” (FOTO)

Ivica Milošević (43) iz Požarevca doživeo je istu sudbinu kao njegova omiljena voditeljka Dea Đurđević.

Ivica je otkinuo ruku prilikom pada s motora u Italiji Foto: Ivica Milošević, Privatni album

Imao je saobraćajnu nesreću u Italiji kada je 16. jula 2007. godine svojim motociklom “dukati monster 600” proklizao i pao na asfalt. Kotrljao se po strani nekoliko metara.

– U tim momentima nisam ni bio svestan da mi je desna ruka sva iscepana, a kosti polomljene. Seo sam na asflat i drugom rukom sam pokušao da opipam šta mi je sa desnom. Skrenuo sam pogled i video da mi nedostaje deo ruke. Ugledao sam dve kosti kako štrče, a ruka mi je visila na centimetar kože – priča Ivica Milošević, rodom iz Požarevca.

Ruka je skroz funkcionalna Foto: Ivica Milošević, Privatni album

Kazaljka na motoru je stala na 120 kilometara na sat. Kada je proklizao bio je udaljen više od 50 metara od motora. Nije ni imao kacigu. Kako kaže, od šoka mu se zamantalo u glavu i pao je u nesvest.

– Probudio sam se u kolima Hitne pomoći. Ležao sam na nosilima, a pored mene na ćebetu je bila ruka. Tada sam jaukno: “Jao, moja ruka, ubiću se, spasite je!”. Čuo sam medicinare u vozilu da se domunđavaju “morfina, morfina”, da mi daju nešto protiv bolova i za smirenje. Brzo sam utonuo u san – priča Ivica.

Ožiljci jedva vidljivi Foto: Ivica Milošević, Privatni album

On dodaje da se probudio tek posle operacije.

– Intervencija je bila obavljena u bolnici “Santa Maria degli Angeli di Pordenone”, u predgrađu Venecije. Operacija je trajala od 19 do 3.20 sati narednog jutra. Posle deset dana me puste iz bolnice. Nisam mogao da izdržim. Oporavak je trajao narednih 14 meseci dok kosti nisu zarasle. Svaki drugi narednih šest meseci sam išao kod ortopeda. Skidali su mi gips, a onda i kraste, čistili i rane da ne dođe do sepse – objašnjava Ivica.

On dodaje da je imao novca za kreme i dalje operacije ožiljak bi bio manji. Prošao sam i razgovore sa psiholozima dvaput nedeljeno zbog ružnih snova dok sam se oporavljao. A dobijao sam i 2,3 lek za bolove i smirenje.

Motocikl s kojeg je Ivica pao dok je vozio 120 na sat Foto: Flickr/FlyingSauceur

– Bitno je da nisam ostao bez pola ruke – kaže na kraju Ivica i šalje posebnu poruku omiljenoj voditeljki koja se oporavlja posle operacije:

“Draga Dea budi hrabra, želim ti sve najbolje i da sve prođe u najboljem redu. Medicina je uznapredovala dosta od moje operacije i veruj našim lekarima”.

(Tpknews.com/I. Č/Telegraf.rs)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker