POTPISANI UGOVORI: Popisivači beležiće svaki skriveni kvadrat u Braničevskom okrugu

Popisivači započinju posao u Požarevcu, Petrovacu na Mlavi, Kučevu, Velikoj Plani, Velikom Gradištu, Golupcu i Žagubici. Cilj je da se poveća obuhvat naplate poreza na imovinu.

Svi čija je imovina veća od one na koju plaćaju porez mogu očekivati popisivače koji će u narednih nekoliko meseci proveravati da li se stanje na terenu poklapa sa brojem kvadrata na koje se plaća ovaj namet.

U okviru Projekta “Efikasno upravljanje imovinom za uspešne lokalne samouprave”, koji se finansira u okviru Programa „Exchange 5“, u utorak 15. januara potpisani su ugovori o saradnji između vodećeg partnera – Grada Požarevca sa šest partnera – opština: Petrovac na Mlavi, Kučevo, Velika Plana, Veliko Gradište, Golubac i Žagubica.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović rekao je da je vrednost ovog projekta oko 208.000 evra. U okviru projekta, narednih 12 meseci popisivaće se sve nepokretnosti, od podzemnih instalacija preko puteva do objekata, sa ciljem obezbeđivanja kompletne dokumentacije, na osnovu koje će se uknjižiti kao vlasnici na tim pomenutim nepokretnostima.

Cilj projekta kao i zakonska obaveza po Zakonu o javnoj svojini je da kroz popis nepokretnosti svaka opština uradi popis one imovine koja je za nju bitna, i da se na taj način stvore uslovi da se na nepokretnostima u budućnosti upravlja imovinom od strane lokalnih samouprava.

Gradonačalnik je još rekao da će grad Požarevac i ostale partnerske opštine moći da efektivnije upravljaju imovinom, kao i da će se brže izvoditi radovi na infrastrukturi uz izbegavanje određenih komplikovanih procedura.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker