AUSTRIJANCIMA PREKIPELO: Posle najnovijeg napada migranta ubrzavaju deportaciju i uvode drakonske mere!

Austrijska koalicija desnice i krajnje desnice, na vlasti od decembra, izjavila je u četvrtak da ima podršku za svoju antiimigracijsku liniju, nakon što je Avganistanac priznao krivicu za napad nožem u Beču.

“Jasno je da su poslednjih godina napravljene mnoge greške u području imigracije i politike azila, a neograničena imigracija je koren mnogih problema s kojima se suočavamo”, ocenio je u saopštenju kancelar Sebastijan Kurc.

“Zbog toga smo pooštrili izdavanje prava na azil”, rekao je zamenik kancelara Hajnc-Kristijan Štrahe, čelnik ekstremne stranke FPO.

Osumnjičeni, 23-godišnji tražilac azila, priznao je da je izveo dva napada nožem u sredu veče. Prvo je napao par Austrijanaca (67 i 56) i njihovu 17-godišnju ćerku, koji su izlazili iz restorana u glavnom gradu. Nekoliko metara dalje je napao jednog Avganistanca (20).

Pitanje migracija je bilo u centru austrijske predizborne kampanje prošle jeseni, nakon što je ta zemlja sa 8,7 miliona stanovnika zabeležila više od 150.000 zahteva za azil, što predstavlja gotovo dva odsto stanovništva, nakon krize 2015.-2016. godine.

Iako su napadi koje izvode migranti i dalje relativno retki, mnogi su jako odjeknuli, a policijske statistike pokazuju da je među pridošlicama stopa delinkvencije i zločina iznad proseka.

Izabrana sa skoro 60 odsto glasova, nova vlast se posebno obavezala ograničiti uslove za odobravanje azila, ubrzati postupke i intenzivirati deportacije.

(Heute)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker