NEMA VIŠE S*KSANJA NA JAVNOM MESTU: Policija Braničevskog okruga kreće u lov na švalere

Policija u Braničevskom okrugu uskoro kreće u lov na ljubavne parove i švalere koji imaju seks na javnom mestu.

Printscreen You Tube

Svi oni koji budu uhvaćeni na delu platiće kaznu od minimalnih 5.000 pa do maksimalnih 150.000 dinara, u zavisnosti od toga koliko svojim vođenjem ljubavi remete javni red i mir.

Primera radi, ko bude uhvaćen da vodi ljubav u kolima na parkingu, platiće do 20.000 dinara, a ko one stvari radi na ulici, naočigled prolaznika, mogao bi da bude kažnjen čak 150.000 dinara. Prijave će se pisati i parovima koji suviše glasno vode ljubav u sopstvenom stanu, a kazne za taj prekršaj iznosiće od 5.000 do 10.000 dinara.

Ove sankcije već postoje u zakonu, ali od sada će se mnogo rigoroznije primenjivati i neće više biti gledanja kroz prste.

– Policajci su i do sada gotovo svakodnevno hvatali parove kako vode ljubav na javnom mestu, u kolima, u haustorima, parkovima… To se obično završavalo opomenom, bude malo neprijatno i jednima i drugima, ali prođe bez ikakve prijave. Međutim, pošto je ta pojava u poslednje vreme baš uzela maha, policajci i komunalci dobili su jasne instrukcije da više ne gledaju kroz prste onima koji se previše zanesu na ulici. Kazne su široko postavljene, pa nije svejedno da li one stvari radite u kolima na parkingu ili na ulici. Novina je što će kazne, doduše minimalne, plaćati i parovi koje komšije prijave zbog suviše glasnog seksa – kaže izvor iz policije.

ŠTA SPADA POD SEKS NA JAVNOM MESTU 

Zakon o javnom redu i miru u čak dva člana obuhvata prekršaje koji se mogu okarakterisati kao seks na javnom mestu:

– Član 7 – Svađa, vika i buka na javnom mestu. Ko bukom ili vikom narušava javni red i mir ili stvara uznemirenje građana – kazniće se novčanom kaznom od 5.000 do 20.000 dinara.
– Član 8 – Nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje. Ko nepristojnim, drskim ili bezobzirnim ponašanjem narušava javni red i mir ili ugrožava imovinu ili vređa moral građana – kazniće se novčanom kaznom od 10.000 do 150.000 dinara ili radom u javnom interesu od 80 do 360 časova.

KAZNE ZA SEKS NA JAVNOM MESTU U DRUGIM ZEMLJAMA

Finska 1.200 evra ili šest meseci zatvora

Danska 1.200 evra ili šest meseci zatvora

Tajland 500 evra

Španija 500 evra

Crna Gora 200 evra

Hrvatskaa 100 evra ili 30 dana zatvora

Grčka, Rumunija dve godine zatvora

Francuska 12 meseci zatvora

Egipat, Italija tri godine zatvora

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. A puštanje preglasne muzike do 6 ujutru se ne kažnjava? To nije narušavanje javnog reda i mira? Tako kažu policajci kad ih molite da odu do vlasnika kuće i kažu mu da muziku smanji. Kad iz sale za svadbe dopire tako glasna muzika da u svom dvorištu ne možete da razgovarate, i to vikendom, ni to nije narušavanje javnog reda i mira? Bar tako kažu policajci.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker