MINISTAR VULIN POSLAO VENAC: Pokret socijalista na grobu Slobodana Miloševića (FOTO)

U prisustvu stranačkih funkcionera i brojnih građana, u Požarevcu je 11. marta obeleženo 13 godina od smrti Slobodana Miloševića (1941-2006), nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije.

Venac od Aleksandra Vulina

Počast Miloševiću, u dvorištu kuće u Nemanjinoj 41, odali su članovi SPS-a, Udruženja „Sloboda“, SRS-a i Pokreta socijalista.

Posle polaganja venaca, novinarima se obratio član Glavnog odbora SPS-a Nikola Šainović, koji je poštu odao u društvu sa Milutinom Mrkonjićem, počasnim predsednikom SPS-a.

„Danas smo došli da odamo poštu jednom velikom državniku u izuzetno teškom vremenu. Njegova borba za odbranu prava srpskog naroda ostaće zabeležena u istoriji, kao i njegovi spomenici Rezolucija 1244 koji će ove godine obeležiti 20 godina i Dejtonski sporazum koji obeležava 24 godine mira i izvora stabilnosti za očuvanje života srpskog naroda na ovom prostoru“, kazao je Šainović.

Predstavnici Pokreta socijalista na grob su položili venac koji je lično poslao Aleksandar Vulin. Venac je položen i u ime porodice Slobodana Miloševića, kao i od strane bojnih građana.

Milošević je 28. juna 2001. godine izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, gde je u preminuo 11. marta 2006. godine. Protiv njega se vodio sudski proces po optužnicama za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close