Podrška opštine Veliko Gradište najboljim sportistima (FOTO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, primio je danas, sa saradnicima, najbolje mlade sportiste u ovoj godini kako bi im uručio nagrade i na taj način obeležio izuzetan uspeh na takmičenjima najvišeg ranga u zemlji.

Foto: SOVG

Veliko Gradište odavno nosi epitet grada sporta, a poslednjih godina mladi takmičari vraćaju gradu staru slavu. Od početka ove godine Veliko Gradište proslavilo se u odbojci, džudou i karate sportu.

Trideset šestoro najboljih mladih sportista, predvođeno vrsnim trenerima, donelo je svom gradu bronzu, srebro i zlato, a podršku su im pružili nastavnici, profesori i direktori škole. Ovim nagradama opština nastoji da im se oduži za entuzijazam, trud i svu pozitivnu energiju koju su uložili da bi stigli do vrha.

Obrativši se prisutnima, predsednik Milić im je čestitao na postignutom uspehu, rekavši da će opština uvek stajati uz njih i podržati ih na takmičenjima, i poželevši im još mnogo uspeha, a odbojkašima – srednjoškolcima da u Češkoj osvoje zlato.

Predsednik je najboljima ovom prilikom uručio vredne nagrade. Džudistima i karatistima podeljene su paradne trenerke, a nosiocima zlatne medalje i kimono.

Foto: SOVG

Na Republičkom školskom takmičenju u džudou za učenike osnovnih i srednjih škola 3. mesto osvojili su učenici OŠ Ivo Lola Ribar, Anđela Jovanović, Katarina Stojićević i Lazar Milošević. Drugo mesto pripalo je Zoji Milovanović dok je zlatnu medalju osvojila Emilija Lazić.

Drugo mesto na ovom takmičenju za srednjoškolce osvojile su učenice Srednje škole Veliko Gradište, Zorana Blagojević i Ana Milošević, takmičarka sa najvećim brojem osvojenih medalja.

Drugo mesto na Prvenstvu države za kadete u džudou osvojio je Lazar Lazarević, a zlatna medalja sa ovog takmičenja pripala je Ani Milošević. Ana je osvojila i drugo mesto na Prvenstvu Srbije za juniore u džudou pa joj je uručen i specijalni kimono i radna trenerka za postignute rezultate. Do osvojenih medalja uspešno su ih vodili treneri Dragan Lazarević i Ivan Milošević.

Na Prvenstvu Srbije za seniore u karateu drugo mesto osvojila je Tijana Stojiljković uz trenera Nebojšu Stojiljkovića.

Na Školskom prvenstvu Srbije za učenike osnovnih i srenjih škola u karate sportu drugo mesto pripalo je Mariji Đorđević, učenici Srednje škole. Nju su na takmičenju podržali profesorka Dragana Pajkić i trener Branko Đorđević.

Gradište je grad odbojke. I ovaj put, ovi izuzetni momci su to dokazali. Muške odbojkaške ekipe OŠ Ivo Lola Ribar i Srednje škole postali su prvaci Državnog školskog prvenstva.

Osnovci su opremljeni paradnim trenerkama, dresovima sa šorcom, patikama i rančevima. Za OŠ Ivo Lola Ribar igrali su Lazar Jeremić, Jovan Mandić, Dušan Živojinović, Bojan Pantić, Vuk Bogdanović, Petar Stojanović, Aleksa Jevtić, Andrej Stanimirović, Luka Životić, Veljko Stoićević. Uz trenera, Dejana Milanovića, podršku su im pružile nastavnice Verica Jović i Biljana Perić te direktor Dragan Mandić.

Muška ekipa odbojkaša Srednje škole najbolja je ekipa u Srbiji u 2018. godini čime je odbranila titule osvojene 2016. i 2017. godine. Ovim uspehom obezbedili su plasman na svetskom prvenstvu učenika srednjih škola koje će se održati od 2. do 10. juna u Češkoj. Kako bi se predstavili u najboljem svetlu, opština je za njih obezbedila u kompletu paradne i radne trenerke, dres sa šorcom, patike, polo majce i bermude i rančeve.

Zlatni momci ove ekipe su Bogdan Stanojević, Borivoje Golubović, Veljko Boharev, Milutin Mijajlović, Lazar Lazarević, Petar Janković, Miloš Popić, Lazar Stević, Mihajlo Stojanović, Aleksandar Đolović, Alija Bekrić, Milan Vasić. Čestitke i za ovo zlato idu njihovom profesoru i treneru, Dejanu Milanoviću, kao i direktoru Srednje škole, Zoranu Tašiću.

A pre samo nekoliko dana, baš ovde, u Velikom Gradištu, na Finalnom turniru prvenstva Srbije u odbojci, i pioniri VGSK postali su šampioni Srbije, po drugi put, što do sada u našoj zemlji još niko nije postigao. Ova ekipa pobedila je Vojvodinu sa 3:1, pred skoro 800 gledalaca. Za pionire VGSK su igrali Milutin Mijajlović, Milan Vasić, Lazar Stević, Dragan Ilić, Stevan Lukić, Jovan Mandić, Lazar Jeremić, Dušan Živojinović, Bojan Pantić, Andrej Stanimirović, Nenad Vasiljković.

Još jednom je trener odbojkaša Dejan Milanović, kroz uspeh ove šampionske ekipe, dokazao svoje izvanredne sposobnosti. Ovom prilikom on je predsedniku opštine zahvalio na podršci i uručio zlatnu medalju sa Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije.

(SOVG)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker