Podignuta optužnica protiv čedomorke iz Mustapića kod Kučeva, za teško ubistvo!

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Živadinke Stojković (23) iz Mustapića kod Kučeva, za teško ubistvo deteta, izvršeno u martu ove godine.

Optužena Živadinka Stojković

Za krivično delo za koje se ona tereti, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Prilikom saslušanja, optužena se branila ćutanjem, u prisustvu advokata dodeljenog po službenoj dužnosti, pa motiv nije utvrđen. Tokom istrage koaj je trajala 45 dana, utvrđeno je da je ona sina Lazara, rođenog 14. novembra prošle godine, prvo pesnicom udarala po glavi, a onda mu stavila ruku preko nosa i usta i tako ga ugušila. Prilikom psihijatrijskog veštačenja, ustanovljeno je da je ona bila bitno smanjene uračunljivosti, ali to neće uticati na kvalifikaciju dela, samo na visinu izrečene kazne.

Ovaj zločin dogodio se početkom marta u Mustapiću, u porodičnoj kući Živadinkinog supruga Ljubiše V. (47), koji se tada nalazio na lečenju od alkoholizma. Pošto je dete plakalo, to je optuženu naljutilo, pa je dete udarala i na kraju i ugušila. Nakon počinjenog ubistva, Živadinka je svojoj kumi poslala SMS poruku da joj je dete mrtvo i da će i ona da se ubije, pa pobegla od kuće. Njena kuma sve ovo je prijavila policiji, koja je otišla na lice mesta i u jednoj od soba pronašla beživotno telo dečaka. Kada je policija došla ona je pobegla i sakrila se kod mlekare, ali ju je videla jedna meštanka i prijavila.

Živadinkina i Ljubišna kuća gde je beba ubijena

Posle hapšenja je saslušana i određen joj je pritvor, koji je kasnije produžen. Inače, optužena sa suprugom ima još jedno dete, dečaka Aleksandra, brata blizanca pokojnog Lazara, koji se od rođenja nalazi na lečenju u Beogradu.

PORODICA

Živadinka i Ljubiša bili su nezaposleni, pa ih je novčano pomagao Ljubišin otac Dragiša, koji živi u Austriji. Ljubiša se pre Živadinke još dva puta ženio i iz ta dva braka ima dvoje dece, ali oni su odrasli i ne žive sa njima.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker