SNS PREDIZBORNA KAMPANJA: Počela raspodela paketa pomoći za penzionere, nezaposlene i socijalno ugrožene u Požarevcu

U Požarevcu je počela SNS predizborna raspodela paketa pomoći u vidu hrane i higijenskih sredstava za penzionere sa nižim primanjima, nezaposlene i deo socijalno ugroženim građanima.

Foto: Promo

Lokalna samouprava je za ove namene izdvojila oko 50 miliona dinara, a nabavljeno je po 14.727 paketa kako prehrambenih tako i higijenskih, ukupno 29.454 paketa. Najpovoljniji ponuđač je bila firma „Lilić“ iz Požarevca.

Slaviša Stojković član Gradskog veća zadužen za društvene delatnosti, socijalnu politiku i zdravstvo rekao je da je pomoć namenjena građanima kojima je to najpotrebnije i da će volonteri narednih dana donositi pomoć na njihove adrese.

– Pravo na ove pakete imaju penzioneri sa primanjima do 30.000 dinara po spisku PIO fonda, za lica koja nisu zaposlena a nalaze se na evidenciji požarevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje zaključno sa 31. martom, invalidi po spisku Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih Požarevac, korisnici jednokratne novčane pomoći koji su u poslednje 2 godine bili na evidenciji Centra za socijalni rad Požarevac i 500 socijalno ugroženih romskih porodica po spisku udruženja Roma Braničevskog okruga – , rekao je Stojković.

Foto: Promo

Vrednost jednog paketa hrane i higijenskih sredstava je ukupno 3.000 dinara po osobi.

Aleksandar Simonović načelnik Gradske uprave je rekao da će za distribuciju paketa biti angažovana vozila lokalnih javnih preduzeća i volontera grada Požarevca.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović rekao je da na spisku ima 358 volontera koji su bili angažovani tokom čitave vanredne situacije i da će oni pomoći u ovom velikom poslu.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close