Počela predizborna tišina

Predizborna tišina pred parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u Srbiji počela je u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna, u 20.00 časova, prenosi Beta.

Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata. Tokom izborne tišine na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima. Na sam dan glasanja, u nedelju 21. juna, od 7:00 do 20:00 sati, dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava. Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da pređu cenzus od tri odsto izašlih birača i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije. Pravo glasa na izborima 21. juna ima 6.583.665 građana Srbije, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker