VANREDNO STANJE I U OPŠTINI SVILAJNAC: Počela evakuacija stanovništva u selu Kušiljevo! (FOTO/VIDEO)

Zbog toga što je tokom noći palo preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, seoski potoci izazvali su poplavu u nekoliko sela u svilajnačkoj opštini. Kiša, koja ne prestaje da pada, poplavila je stotinak dvorišta, ali je ušla i u mnoge kuće.

Najteža situacija je u Kušiljevu, koje je, praktično odsečeno od sveta. Zbog izlivanja potoka i slivanja vode sa okolnih brda, poplavljen je glavni put za ulazak u selo, pod vodom je centar sela, poplavljeno je 20 domaćinstava, a voda je došla do seoske ambulante.

– U Kušiljevu smo proglasili vanrednu situaciju. Na terenu su ekipe Sektora za vanredne situacije, Srbije vode, opštine i policije. Postavljamo džakove da bismo selo spasili dalje poplave i da saniramo pričinjenu štetu – ocenjuje predsednik opštine Predrag Milanović.

Vesna Đorđević iz Kušiljeva prva je meštanka ovog sela koja je evakuisana iz svog doma. Voda je poplavila podrum i garažu i došla do njenog kućnog praga. Ona je trenutno smeštena u mesnoj kancelariji.

– Živim sama i srećom nedavno sam prodala stoku i automobil. Inače bi i to bilo pod vodom. Za 48 godina, koliko živim u Kušiljevu, ovoliku količinu vode u selu nisam videla – kaže Vesna i dodaje da ne zna kada će moći da se vrati u svoj dom.

(Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker