Počela dodela državne pomoći za obnovu oštećenih objekata u Žagubici

Novčana pomoć biće isplaćena svim građanima koji su prijavili štetu i dobili rešenje o dodeli pomoći.

Screenshot

Na osnovu Zakona o obnovi nakon elementarne i druge nepogode i državnog programa pomoći i obnove oštećenih porodičnih, stambenih objekata u svojini građana koji čine sastavni deo Uredbe o utvrđivanju državnog programa pomoći i obnove, komisija za procenu štete od elementarne nepogode opštine Žagubica sprovela je postupak dodele državne pomoći.

Na osnovu 136 prijava koje su podneli građani za štete na građevinskim, odnosno porodično – stambenim objektima, nadležna komisija je izvršila procenu i kategorizaciju štete koje su verifikovane od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Do sada je doneto 111 rešenja kojima se odobrava isplata državne pomoći u iznosu od 120, 200 i 250.000 dinara u zavisnosti od kategorije oštećenja.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima je po pravosnažnosti ovih rešenja počela isplatu državne pomoći i do 29. marta izvršila je 34 isplate na tekuće račune stranaka, u ukupnom iznosu od 5.610.000 dinara.

Dinamika isplate nakon završenog postupka pred Opštinskom upravom opštine Žagubica i pravosnažnosti ostalih rešenja zavisiće od Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a sigurno je da će svi građani koji imaju pravo na pomoć istu dobiti u skladu sa navedenim propisima.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close