ULIČNE TRKE U POŽAREVCU: Pobednici Elzan Bibić i Zita Kačar

Povodom Dana oslobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu, u četvrtak uveče održane su 55. ulične trke „Gran pri Požarevac“.

Trke u Požarevcu

Među seniorima, na stazi dugoj 3.000 metara, pobedili su Elzan Bibić iz Novog Pazara i Zita Kačar iz Mađarske.

Na trkama u centru grada, na Trgu oslobođenja, praćeni brojnim navijačima, trčalo je oko 500 mladih atletičara iz Srbije i inostranstva.  Prve na redu bile su trke predškolaca, zatim osnovaca iz svih razreda, a onda omladinaca i rekreativaca. Za kraj su ostale najjače trke, trke juniora i seniora u muškoj i ženkoj konkurenciji.

Naša poznata atletičarka, Amela Terzić iz Novog Pazara, bila je sprečena da učestvuje, jer se oporavlja od povrede. Ona je do sada bila redovni učesnik trka u Požarevcu, na kojima je pobedila šest puta.

Promoter ovogodišnjih trka bio je Nikola Tomasović, trener bacačkih disciplina, koji je ove godine sa svojim takmičarima osvojio pet evropskih medalja.

Ulične trke “Gran pri Požarevac” održavaju se svake godine u okviru obeležavanja 15. oktobra, Dana osobođenja Požarevca u Prvom i Drugom svetskom ratu. Kao i svake godine, organizator je bio Sportski savez Požarevca, u saradnji saatletskim klubom “Požarevac”.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker