POBEDA: Pavle je pušten, sutrašnji protest je otkazan

Pavle Cvejić, gimnazijalac iz Beograda uhapšen je pre nekoliko dana zbog upada u zgradu RTS tokom protesta “1 od 5 miliona”.

Pavle Cvejić/Foto: Facebook

Kako saznajemo, Pavle Cvejić je večeras pušten iz zatvora u Padinskoj skeli. Tako da će večeras biti kod kuće. Sutrašnji protest je otkazan.

Podsetimo se, za oslobađanje najmlađeg političkog zatvorenika đaci Filološke gimnazije u Beogradu okupili su se juče ispred školskog dvorišta odakle su krenuli peške ka Policijskoj upravi za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana, gde su tražili oslobađanje svog školskog druga.

Protest pod nazivom “Pravda za Pavla” organizovan je nakon što je učenik četvrte godine ove gimnazije u nedelju uhapšen zbog nasilnog ulaska u zgradu RTS-a, a onda po hitnom postupku osuđen na 30 dana zatvora.

Sa protesta ispred sedišta beogradske policije, gimnazijalci su poručili da će pozvati da se u protest uključe i učenici ostalih srednjih škola ukoliko Cvejić ne bude oslobođen do srede u 16 časova, i ukoliko mu ne bude izbrisana iz dosijea ova presuda.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker