POLICIJA PROTIV NARODA: Pljušte prijave i gradištancima zbog blokade saobraćaja (VIDEO)

I gradištanci, poput poljoprivrednika u Vojvodini i građana u centralnoj Srbiji, dobijaju ovih dana prijave i kazne zbog učešća u protestima zbog visokih cena goriva.

Foto: Privatna arhiva

Prijave su stigle na adrese građana u Velikom Gradištu, koji su 8. juna izašli na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo.

– Bio je to građanski protest, izašli smo na kružnom toku kod Eko pumpe. Policija je bila prisutna i ništa tad nije rekla. Slikali su nas i uzeli podatke. Nakon par dana svi smo dobili pozive da dostavimo tražene informacije ili dođemo u policijsku stanicu jer smo, kako je navedeno, počinili saobraćajni prekršaj iz člana zakona koji se odnosi na zabranu zaustavljanja i parkiranja – kazala nam je jedan naš sugrađanin koji je dobio prijavu zbog automobila.

Prijave su dobili i ostali učesnici koji su svojim automobilima 8. juna izašli u blokadu. Kazna koju bi trebalo da plate je 5.000 dinara.

Kazna / Foto: Privatna arhiva

Takođe, zbog prijava koje režimska policija šalje građanima, pokret sedam zahteva postavio je na svom Facebook nalogu, kolaž klipova o ponašanju policije tokom blokade saobraćaja 2018.

Kako navode, u saopštenju, u nekim gradovima policajci su koristili kordon sa štitovima da zastraše učesnike, u drugima dovodili ‘pauka’, a najekstremnije je bilo u Županjcu kada je policija prebila Žarka Pavlovića koji je završio u Urgentnom centru.

Za sada je, kako se navodi u saopštenju Pokreta, poznato da je preko 70 učesnika blokade saobraćaja dobilo prekršajne prijave iako su u većini slučajeva sledili pravila o signalizaciji i adekvatnom obezbeđenju vozila na putu.

– Žarku Pavloviću i još četvorici Lazarevčana određen je pritvor od 30 dana i javnost još uvek ne zna šta se dešava s njima. Na taj način policija i pravosuđe pokušavaju da sakriju istinu, onemoguće žrtve da u javnosti govore o represiji koju su doživeli. Apelujemo na kritički nastrojenu javnost da se oglasi povodom ovog slučaja i zahteva da se petorica Lazarevčana puste da se brane sa slobode, kao i da svi učesnici blokade saobraćaja budu oslobođeni prekršajnih prijava – ističu iz Pokreta sedam zahteva.

M. Lalić

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. A kad policija zaustavlja gde I’m se prohte I kad I’m se hoce, na primer na sred raskrnice, na sred puta itd, ko njima onda pise prijave????? Samo u Srbiji, a pogotovu u Vel. Gradistu, policija je nekulturna, drska I arogantna. Danas u Golupcu, nasred puta policija zaustavlja I kontreolise vozace, stvarajuci pritom ozbiljne smetnje ostalim ucesnicima u saobracaju. Eeeee Srbijo moja…..

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker