POSLE TRI DECENIJE: Otvorena prva Fabrika u opštini Golubac

U opštini Golubac posle tri decenije konačno je otvorena jedna fabrika koja će mnogo značiti za lokalnu samoupravu I njene građane.

Fabrike za izradu dečije konfekcije u Radoševcu

Posle godinu dana od postavljanja kamena temeljca za izgradnju Fabrike za izradu dečije konfekcije za tržiše u Srbiji i u nekoliko zemalja Evropske Unije, u naselju Radoševac, u opštini Golubac proteklog meseca fabrika je počela sa radom u kojoj je trenutno zaposleno 30 radnika.

Fabriku je izgradila italijajanska firma ,,Magniticodiverona“ iz Verone čiji je vlasnik Vani Crivelente koji ima i fabriku u rumunskom gradu Berzanska. Do kraja godine posao će dobiti još 20 radnika, prvenstveno žene.

Za opštinu Golubac je ovo od velike važnosti jer je ovo dobar početak stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta. Koordinator ovog projekta za opštinu Golubac Dragan Furunović rekao je da se posle tri decenije konačno otvara jedna fabrika koja će mnogo značiti za lokalnu samoupravu i njene građane.

Fabrika u Radoševcu

Rukovdstvo fabrike zadovoljno je sa radom zaposlenih I trenutno se radi na šivenju dečjih bluza od vune, a do kraja godine dobiće još mašina za šivenje što će povećati zaposlenost kao I proizvodnju. Gotova konfekcija odlazi za Rumuniju, odakle se šalje kupcima iz nekoliko zemalja Evropske Unije.

Ova fabrika za proizvodnju dečije konfekcije u Radoševcu u opštini Golubac doprineće povećanju ekonomskog razvoja i zapošljavanju u nekom narednom period, jer sa razvojem njen vlasnik imaće potrebe I za većim brojem radnika.

(Tpknews.com/egolubac)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close