NOVA USLUGA: Otvara se Kancelarija za dijasporu u Požarevcu

U Ulici Voje Dulića u Požarevcu završeno je uređenje i opremanje Kancelarije za dijasporu, koja će početi sa radom krajem ovog meseca.

Kancelarija za dijasporu u Požarevcu/Foto: Promo

U njoj će građani moći da dobiju sve informacije vezane za pribavljanje ličnih dokumenata, kao i za koordinaciju sa drugim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

– Naši sugrađani iz inostranstva često nisu upoznati sa zakonskim promenama u zemlji i da kada dođu u maticu ne mogu da završe sve administrativne poslove na vreme. Iz tog razloga formira se Kancelarija za dijasporu, kako bi im se omogućilo brže rešavanje zahteva – rekao je gradonačelnik Bane Spasović.

U novoj kancelariji građani iz dijspore moći će da se upoznaju i sa privrednim potencijalima i pogodnostima koje grad Požarevac pruža investitorima. Na taj način oni će imati precizne informacije o mogućnostima ulaganja svog kapitala. U cilju efikasnijeg rada biće napravljena i internet stranica kancelarije, pa će građani kroz direktnu komunikaciju moći da zakažu sastanke kad dođu u Srbiju.

Kancelarija za dijasporu u Požarevcu/Foto: Promo

Braničevski okrug, sa sedištem u Požarevcu, najveći je okrug u Srbiji nakon Zlatiborskog. Na radu u inostranstvu ima preko 50.000 građana, najviše u Austriji, Italiji i Švajcarskoj.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker