OSMA DŽIPIJADA U BARAMA: Završena još jedna blatnjava avantura (FOTO/VIDEO)

Završena je i ove godine još jedna blatnjava avantura u našim atarima, a od ove godine ova manifestacija je ušla u redovni program Turističke Organizacije Grada Požarevca.

Foto: Promo

Pored Turističke organizacije Požarevac koja već treću godinu za redom podržava manifestaciju Džipijada, glavni organizatori su i Off road klub Stig i Mesna zajednica Bare.

Ove godine su na osmoj Džipijadi takmičari pristigli iz Golupca, Novog Pazara, Čačka, Bele Palanke, Beograda, Despotovca, Zrenjanina, Mladenovca, Petrovca na Mlavi, Velikog Gradišta i Požarevca. “Off Road Klub Stig 4×4” se, naravno, kao dobar domaćin, nije takmičio, sa obzirom na to da najbolje poznaje stazu na kojoj se vožnja održavala.

Najpre su zaljubljenici u ove „teške dvotočkaše“ održali revijalnu vožnju i demonstraciju znanja i opreme na Trgu oslobođenja, kao uvod u 8. Džipijadu u Barama. Po prvi put se ovako nešto moglo videti i na ulicama u centru Grada Požarevca.

Ipak, pravi test za sve učesnike počeo je nakon ove revije. Zaljubljenici u ove „teške dvotočkaše“ prvo su otišli na jednu turističku vožnju šumskim putevima do Malog Gradišta, gde ih je dočekala topla gibanica. Po povrtaku na Beranjskom brdu održano je takmičenje – konkurencija džipova, soft, brzinska staza i hard, a potom i takmičenje kvadova.

U takmičenju na lakšoj stazi (soft), najbolji je bio Šarac iz „Off road“ kluba iz Pančeva, drugi Mare iz kluba „Extreme“ iz Beograda, a treći Kumovi takođe iz pančevačkog „Off road“ kluba. Na težoj stazi prvi je bio Nenad Jovanović iz Bele Palanke, drugi Tošić iz Mrčajevaca, a treći Jusuf Ugljanin iz „Off road 4×4“ Novi Pazar. Prvo mesto u „quad“ konkurenciji pripalo je Milošu Trajiloviću, drugo Strahinji Iliću, a treće Milošu Gavriloviću.

Učestvovalo je 110 džipova i kvadova, odnosno oko 450 učesnika.

A, posle blatnjave avanture usledilo je druženje, a tu je bio i nezaobilazni bik na ražnju za večeru.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker