OPLJAČKAN MANASTIR TUMANE KOD GOLUPCA: Lopovi demolirali isposnicu Sv. Zosima, razvalili celivače i pobacali ikone!

Nepoznati lopovi demolirali su i opljačkali isposnicu Svetog Zosima, koja pripada manastiru Tumane kod Golupca.

Manastir Tumane

Vandali su razvalili celivačnice, ikone su razbacali, a kutiju za prilog, koju nisu uspeli da obiju, odvalili su i odneli.

– Ovo je vandalizam! Lopovi su upali u isposnicu misleći da će naći jako vredne stvari. Međutim, ovo je svetinja i mi nemamo vrednih materijalnih stvari, naša vrednost je ta da se vernici ovde mole i traže spas – rekao je Dimitrije Plećević, rukovodilac manastira Tuman, i dodao:

– Nakon što su razbacali ikone, pokušali su da otvore kutiju u kojoj vernici ostavljaju svoj prilog. Međutim, pošto nisu uspeli, lopovi su je odvalili i odneli sa sobom. Slučaj nismo prijavili policiji jer šteta nije velika.

On je u isto vreme i tužan i ljut zbog ovog nemilog događaja, a čak je i svoje nezadovoljstvo podelio s pratiocima na društvenoj mreži Fejsbuk.

– Blagodareći nekim mnogo finim lopovima juče tokom dana, demolirana je isposnica Sv. Zosima. Razvaljene su celivačnice, ikone su razbacane, a kutija za prilog, koju nisu mogli da obiju, odvaljena i odnesena – stoji u njegovom postu.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Ко је ово урадио …Дабода му се клица затрла од порода све помрло гаврани ку коске носили фамилије му за хлеб и воду просиле,колико их има дао бог ову клетву свима!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker