UDARIO BANANU: Okršaj Vučića s detetom na Srebrnom jezeru je tužna metafora Srbije (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić je u okviru turneje “Budućnost Srbije” posetio Srebrni jezero kod Velikog Gradišta gde se, između ostalog, obratio mladim košarkašima kluba Požarevac, a sa jednim od dečaka je i demonstrirao svoju veštinu u ovom sportu. I još po nešto.

Foto: Tanjug

Vučić je obišao sportsku halu na Srebrnom jezeru i obećao da će država pomoći da se ona završi. Poželeo je deci da razvijaju sportski duh, da nauče da se takmiče, da žele uvek da pobeđuju, ali i da umeju da pruže ruku ako neko bude bolji od njih.

Praktičan kakav jeste, u ovoj životnoj lekciji je rešio da na licu mesta pređe s reči na dela, a imao je i tu sreću da mu na crtu izađe mnogo slabiji protivnik – dete.

Možda biste očekivali da će predsednik naše republike pokazati bar malo ljudske dobroćudnosti i odigrati partiju basketa na način na koji bi to uradila bilo koja druga razumna odrasla osoba – malo driblaš, malo šarmiraš, malo digneš klinca do koša da poentira i svi vuci srećni, sve ovce na broju. Ali ne i Vučić. On ne popušta nikad, naročito kad se suočava sa slabijim protivnikom, a naročito kad je u igri dete.

Setimo se samo kako je zarad malo jeftinih poena usred epidemije gripa bez maske grlio mališana koji boluje od raka ili kako je za svoj politički arsenal instrumentalizovao i borbu za život malog Dušana Todorovića. Šta je onda jedna rampa za malog iz Požarevca, kog u životu ionako čeka mnogo takvih prepreka? Nek na vreme nauči da gubi i da pruži ruku “boljem”, nek na vreme sazna šta znači “banana država”.

https://twitter.com/Belgrade/status/1114861366618337282

“Bilo mi je divno da vidim vaša nasmejana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu”, poručio je predsednik na kraju, a mi smo sigurni da je tako i mislio, jedino što im on neće olakšati.

(Tpknews.com/Noizz)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Dok u državi umiru bolesna deca jer nemaju para za lečenje on snima reklame čuka loptu…Tera cirkus što bi babe rekle….

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker