SOLIDARNI NAPREDNJACI: Oko 9 miliona dinara samo iz Braničevskog okruga za put na Vučićev miting u Beograd

I dalje nije jasno da li je miting u petak bio u okviru predsedničke kampanje “Budućnost Srbije” ili je to bio politički skup SNS. Nije jasno ni ko finansira tu kampanju koja traje već mesecima, a ne zna se ni ko je i koliko platio reku autobusa koja je putovala u petak u Beograd.

Foto: Nebojša Pajkić

Poznavaoci tržišta kažu da inače cena zakupa samo jednog autobusa košta oko 70.000 dinara. Jedan autobus u proseku ima 50 mesta, a naprednjaci su rekli da je iz Braničevskog okruga u petak, u Beograd putovalo oko 3.000 ljudi.

Ukoliko su svi išli autobusima, za njihov prevoz potrebno je 60 autobusa.

Po ceni od 70.000 dinara to je ukupno 4,2 miliona dinara samo za prevoz. Tome treba dodati i sendviče, informacije iz SNS kažu da su dobijali po 2, uz flašice vode.

Tu ulaze i troškovi promo-materijala – velike šetalice, svaki opštinski odbor je imao svoje, zastavice, baklje, zastave, transparente…

Jedina ušteda je mogla biti na neplaćanju putarine, jer su ranija istraživanja TPKNEWS-a pokazala da se u organizaciji ovakvih skupova putarina ne plaća. Dovoljno je izgovoriti šifru “Vučić”. Ipak, zasada nema informacija o tome kako je bilo ovog puta, ali ako se plaćalo to su dodatni troškovi za organizatore.

Podsetimo, na miting koji je u petak održan u prestonici otišlo je oko 3.000 ljudi iz Braničevskog okruga, a na nekoliko lokacija su se okupljali građani i autobusima se odvezli da čuju i podrže predsednika naprednjaka i svih građana Aleksandra Vučića.

KOLIKO ZAPOSLENIH NIJE RADILO I PO KOM OSNOVU?

Po kom osnovu i koliko je zaposlenih u javnim ustanovama i preduzećima odsustvovalo sa posla da bi otišlo na miting “Budućnost Srbije” u Beogradu – samo su neka od pitanja na koja još uvek lokalna vlast u Braničevskom okrugu nije dala odgovor.

Koliko košta “celokupni cirkus” i da li je on plaćen novcem svih građana?

Koliko je prevoznika iz Braničevskog okruga u petak prevozilo simpatizere, ali i zaposlene u preduzećima i ustanovama, Opštinskim upravama i Gradskoj upravi Požarevca, postoje li uopšte računi za te usluge i čijim novcem je to plaćeno, s obzirom da su školarci morali u petak širom Braničevskog okruga posle škole morali peške da se vraćaju kući. Neki su morali i 10 kilometara da prepešače.

Izgleda da odgovore na ova pitanja svi građani, a i mi, dobićemo kada ćemo ovu garnituru ispratili sa vlasti.

U petak nakon polaska gradištanskih naprednjaka u Beograd na Vučićev miting, naši reporteri obišli su opštinsku upravu. Ali, umesto da zaposlene funkcionere nađu u kancelarijama i na svojim radnim mestima, zatekli su samo zaključane kancelarije. Kako smo od pojedinih saznali, Načelnik Opštinske uprave Suzana Đorđević, naredila je da se sve kancelarije zaključju, u slučaju ako neko od naših reportera odluči da svrati proveri ko je na svom radnom mestu, a ko je otišao na Vučićev miting.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker