OJADIO TE-KO KOSTOLAC: Perica Mojović oslobođen optužbe

Bivši direktor „Autotransporta“ iz Kostolca, Perica Mojović (64), oslobođen je optužbe da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja ovlašćenog lica.

Direkcija PD „Autotransport“

Ovu nepravosnažnu presudu donelo je sudsko veće Višeg suda u Požarevcu, kojim je predsedavala sudija Gordana Vidojković. Više tužilaštvo najavilo je da će, po dobijanju pisanog otpravka, na ovu presudu uložiti žalbu Apelacionom sudu.

Optužnica protiv Mojovića, koji je uhapšen 4. septembra 2014. godine i u pritvoru proveo 21 dan, podignuta je u decembru 2016. godine. On je osumnjičen da je od 2010. do 30. juna 2013, tokom realizacije javnih nabavki koje je kao izvođač radova sprovodio po zahtevu naručioca, PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“, suprotno ponudi svoje firme, angažovao veći broj firmi da kao podizvođači izvode radove koje je u postupku javnih nabavki dobio „Autotransport“.

U ukupnom obimu pruženih i naplaćenih usluga u ovim javnim nabavkama od gotovo četiri milijarde dinara naplaćenih od TE-KO Kostolac, podizvođači su angažovani za izvedene radove i usluge u iznosu od 704. 113. 449 dinara.

Mojović je osumnjičen da je naložio plaćanje ispostavljenih faktura ovim podizvođačima delom putem kompenzacije u vidu uglja, u količini od 7.919 tona, po nabavnim cenama uglja od TE-KO Kostolac, u iznosu od 2.199 dinara po toni. Za krivično delo kojim optužnica tereti Mojovića, zaprećena je kazna od dve do deset godina zatvora.

SARADNICI

Istom optužnicom obuhvaćeni su i saradnici Mojovića, Stanko Milanović i Mirjana Matković, kojima se stavljalo na teret zloupotreba u vezi za javne nabavke i falsifikovanje službenih isprava. Za ova dela zakonom je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Međutim, i oni su, kao i Mojović, oslobođeni optužbi.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker