ODRŽANE 53. ALASKE VEČERI: Ava Karabatić gradištancima pokazala previše! (FOTO/VIDEO)

U petak, 20. jula 2018. godine, u Velikom Gradištu su zvanično otvorene 53. Alaske večeri, tradicionalna manifestacija sa najdužom tradicijom u gradištanskoj opštini.

Foto: TOVG

Prvi su startovali ribolovci do 16.godina starosti. Mladi ribolovci su demonstrirali svoje umeće u ulovu ribe na plovak. Prvo mesto osvojio je Mandić Stevan iz Vršca, koji je ulovio ribu u težini od 1.810 grama, drugo mesto osvojio je Anokić Miloš iz Velikog Gradišta, koji je upecao ribu u ukupnoj težini od 1.670 grama, treće mesto osvojila je Anja Marija iz Velikog Gradišta, koja je ulovila ribu u ukupnoj težini od 1.660 grama.

Foto: TOVG

U 10 časova podignuta je zastava Alaskih večeri. Zastavu je podigao Mihail Šulc, prošlogodišnji pobednik u kuvanju najbolje riblje čorbe.

Za razliku od prethodnih godina, ove godine umesto da alasi rano ujutru u čamcima isplove na Dunav u lov na soma, tačno u podne počeo je lov na šarana takmičenje koje se održalo na ribolovačkim terenima Terahum, i trajalo je do ponoći. Treće mesto osvojio je tandem Ilić Dragan i Tomićević Nenad, drugo mesto pripalo je Stojićević Draganu i Stević Ivici, a šampion u lovu na šarana bio je Dušan Zdravković i Živković Miroslav, dok pobednički tandem dobio je nagradu i za najvećeg upecanog šarana.

Foto: TOVG

U 20 časova posetioci su imali priliku da degustiraju najlepšu riblju čorbu koju je za posetioce obezbedilo javno preduzeće „Srbija šume“ kao i alasi Velikog Gradišta, a kraj njih, vredne domaćice udruženja žena Topolovčanke iz Topolovnika, pripremale su i besplatno delile girice i mekike. Na sportskom poligonu na Srebrnom jezeru, odigrane su polufinalne borbe u odbojci na pesku.

Foto: TOVG

Međutim, i pored svih negodovanja građana Velikog Gradišta, najlepši deo 53. Alaskih večeri bio je izbor za “Mis Srebrnog jezera” umesto tradicionalnih dunavskih lepotica “Nimfa Dunava”, koji je privukao veliki broj devojaka koje su se takmičile u Velikom Gradištu za laskavu titulu najlepše devojke Srebrnog jezera. U najuži izbor ušlo je 13 devojaka iz 13 gradova Srbije. Izbor se održavao u tri segmenta.

Foto: Promo

– Negovanje tradicije u kome su se predstavile izvorne grupe kroz pesme i izvođenje muzičkih numera na tradicionalnim instrumentima.

Foto: Promo

– Najlepši estradni deo na kome se pored Fleš benda predstavila i MIS Hrvatske poznata starleta i bivša učesnica rialitia “Parovi” Ava Karabatić, koja se pred mnogobrojnom gradištanskom publikom pojavila u veoma izazovnom seksi izdanju! Naime, Ava se na bini pojavila u prilično provokativnom izdanju, pa se tako potrudila da što više pokaže umesto da prikrije, naočigled mnogobrojne dece koja su se nalazila u publici. Ava je obukla crnu providnu haljinu koja je u potpunosti istakla njen bujni dekolte, pa su se mnogi u publici uplašili da joj bujno poprsje neko ne ukrade.

– Izbor najlepše devojke Srebrnog jezera u tri pojavljivanja – u graderobi iz butika dva Anđela po sopstvenom izboru, u kupaćim kostimima kao i u garderobi stiliste čuvenog „Gradskog Šifonjera“ čiji je osnivač Tijana Simić.

Pažnju je takođe privukao i Dragoslav Perišić Kule, motociklistička legenda, koji je za ovu priliku izložio svoj motor sa kojim je nastupao na svetskim prvenstvima.

Izbor se odvijao puna tri časa pred mnogobrojnom publikom u prepunom gradskom parku. Konačno, žiri je doneo odluku, za najlepšu devojku proglašena je Nevena Vasiljević iz Aleksinca, za prvu pratilju izabrana je Gavrilović Marina iz Bajine Bašte a druga pratilja bila je Aleksandra Urošević. Za top model na izboru za MIS Srebrnog jezera proglašena je Beograđanka Marija Radović, a lice godine bila je Arsić Teodora.

Foto: Promo

U veselom raspoloženju veče je završeno uz sladak osmeh i ljutu čorbu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker