Održana konferencija za štampu povodom predstojećeg SILA-FEST festivala u Velikom Gradištu

U četvrtak 26. avgusta, u Turističkoj organizaciji Srbije u Beogradu, sa početkom u 11 časova, održana je konferencija za štampu povodom predstojećeg SILA-FEST festivala.

Foto: Promo

Na konferenciji su govorili: Slađan Marković, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Dajana Stojanović, direktor turističke organizacije opštine Veliko Gradište, Ljiljana Čerović, ispred Turistička organizacije Srbije i Boško Savković, izvršni producent festivala.

Ljiljana Čerović kao domaćin skupa, pozdravila je novinare ispred Turističke organizacije Srbije i dala uvodnu reč za konferenciju napominjući izuzetnu važnost jedinstvenog festivala kratkog turističkog I ekološkog filma koji se već tradicionalno 11 put održava u Velikom Gradištu. Ona je ovom prilikom istakla značaj festivala kako za opštinu Veliko Gradište tako i za celu Srbiju, kao i podršku koju TOS daje ovom događaju od njegovog osnivanja. Kako I sama prati Sila-Fest od njegovog osnivanja, ona je rekla da je razvojni put festivala tokom ovih 11 godina vidljiv na svakom koraku, od najvećih svetskih ostvarenja koja svoju premijeru imaju baš u Velikom Gradištu, do uključivanja lokalnih turističkih organizacija sa teritorije cele Srbije u promotivne aktivnosti kroz video zapise – turističke filmove i mini promo spotove.

Direktorka Turističke organizacije opštine Veliko Gradište dala je osvrt, kako na sam festival i sve ono što će se dešavati u Velikom Gradištu u toku SILA-FEST-a, tako i na proteklu turističku sezonu na Srebrnom jezeru. Ovim putem istakla je da turističku sezonu 2019-u opštini Veliko Gradište, u turističkom mestu Beli Bagrem- Srebrno jezero ocenjujemo kao uspešniju od prošlogodišnje. Zamenik predsednika opštine Veliko Gradište Slađan Marković govorio je o projektima koji se realizuju na teritoriji opštine Veliko Gradište, sa posebnim osvrtom na projekte vezane za turizam. Na konferenciji veliko interesovanje vladalo je za investicione projekte kao i za novootvorenu Ramsku tvrđavu.

Izvršni producent festivala Boško Savković istakao je činjenicu da je međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu Njujork, Los Anđeles, Varšava, Berlin, Kan, Porto, Beč, Istanbul… Ova jedinstvena ekološko-turistička manifestacija na našim prostorima okupiće na desetine režisera, producenata i drugih tvoraca turističkih i ekoloških filmova iz čitavog sveta koji su se našli u užem izboru za festivalske nagrade. Izvršni producent je rekao da se novac koji je uležen u festival vraća na više načina, kroz promociju, ljude i film.

Boško Savković pozvao je sve prisutne da dođu i uvere se u kvalitet novih filmskih ostvarenja kao i da uživaju u toploj atmosferi festivala u Velikom Gradištu.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close