Održana 16. Kulturna manifestacija „Veče vlaške zabave“ u Kučevu (VIDEO)

U hotelu „Rudnik“ je u subotu 28. decembra po 16. put za redom održana kulturna manifestacija pod nazivom Veče vlaške zabave – Sara rumînjaskă.

Podsetimo, manifestacija se tradicionalno održava zadnje subote pred Novu godinu, a organizator je, kao i uvek do sada, bio Vlastimir Babić. Prisutne su bile mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života ne samo Kučeva i Braničevskog okruga već i iz cele Istočne Srbije.

Prisutnima se, prigodnom besedom o korenima, tradiciji i vrednostima vlaške nacionalnosti, prvi obratio predsednik Nacionalnog saveta Vlaha u Srbiji Novica Janošević. Potom je zdravicu na vlaškom jeziku održao Vlastimir Bačilović iz Krivelja.

U kulturno-umetničkom delu programa nastupili su virtouzi Siniša Babić – frula, Dragi Zarić-frula, Alen Stojilović – harmoniika kao i KUD Voluja, KUD Rusaljke iz Duboke i Folklorni ansambl Centra za kulturu.

Sem predsednika NSV Novice Janoševića, prisustvovali su i predsednik IO NSV Radiša Dragojević i sekretar NSV Bojan Modrlanović. Ispred lokalne samouprave bili su prisutni predsednik opštine Vladimir Stojanović i predsednica SO Mica Lukić Radenković zajedno sa svojim saradnicima.

(Tpknews.com/eKučevo)

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close