STOP MIGRANTIMA: Održan prvi protest protiv ilegalnih migranata u Braničevskom okrugu (VIDEO)

U subotu 29. februara, održan je u Požarevcu prvi veliki anti-migranstki skup, na kojem se okupilo više stotina nezadovoljnih građana iz Braničevskog okruga.

Glavni zahtev je poništenje svih ugovora vezanih za naseljavanje migranata u Srbiju, zajedno sa Marakeškim ugovorima.

Nakon okupljanja na Starom korzou u Požarevcu gde se okupljenima obratio organizator protesta, koji je poslao jasnu poruku čelnicima Braničevskog okruga da se moraju preduzeti konkretne mere radi bezbednosti lokalnog stanovništva. Zatim su okupljeni građani krenuli u protestnu šetnju.

Pred početak protesta pristunim građanima obratio se organizator protesta Petar Radosavljević iz Kostolca, koji je rekao da uporedno sa protestom u Požarevcu organizovani su i protesti u Subotici i Nišu a u planu su i da se organizuju protesti i u Kikindi, Zrenjaninu i Somboru.

– 12. januara ove godine ovde smo se okupiljali da damo podršku našoj braći u Srpskoj Crnoj Gori, za očuvanje svetinja. A danas, danas smo se okupili da izrazimo opravdanu zabrinutost, zbog mogućeg naseljavanja migranata u Braničevskom okrugu. Čak, dali je to istina, ili ne, mi kao narod želimo da odavde pošaljemo poruku da se ne slažemo sa tim. Mi nismo kako su nas nazivali u novinama pogrdno neki desničari, Fašisti ili kako već. Mi smo zabrinuti rodoljubi ove sredine. Da li je to istina ili nije, ko god bude došao na vlast, hoćemo da mu pokažemo da se ne slažemo sa time. Zašto? Zato što vidite i sami šta je počelo da se dešava po celom svetu, svi vidimo, niko se od nas ne zakopčava na leđa. Vidimo situaciju da iz dana u dan da postaje sve gora. Mi samo preventivnu skrećemo pažnju, da se bunar ne kopa kada se ožedni, nego pre nego što se ožedni – , kaže Petar Radosavljević.

Nakon govora organizatora, okupljenim građanima obratio se organizator i vođa “narodnih patrola” iz Beograda Damnjan Knežević:

– Rekao je lepo, za onog ko hoće da čuje, naš predsednik Aleksandar Vučić, da se vi ne brinete, da se mi ne brinemo, zašto mladi napuštaju ovu zemlju i odlaze kada ćemo preko migranata iz Avganistana, Pakistana i Sirije da popunimo radnu snagu, da u ovoj državi ima ko da radi i da povećaju natalitet naše nacije. A sa kim će Aleksandre Vučiću oni da povećaju natalitet, kada među njima žena nema!? – pita se Damnjan Knežević.

Građani kažu da će nastaviti da se okupljaju, ali za sada nemaju plan kada će ponoviti protest. Poručili su da zbog grupa ilegalnih mladih migranata, koje u poslednje vreme viđaju na teritoriji Braničevskog okruga, raste zabrinutost.

Kolona ljudi je nakon okupljanja na Starom korzou i održanog govora prošetala gradskim ulicama, gde se koloni priključilo još građaana. Tokom protestne šetnje, građani su vikali „Izdaja, izdaja“, „Nećemo migrante“…. Protest koji je trajao oko sat vremena prošao je bez incidenata. Prema proceni policije na skupu je bilo prisutno oko šest stotina građana, a među njima su bili i građani iz drugih opština Braničevskog okruga, koji su došli na skup. Takođe, na skupu se ni jedan od čelnika Braničevskog okruga nije pojavio da opovrgne opravdani strah i zabrinutost građana.

Po naređenju čelnika vladajuće koalicije iz Braničevskog okruga, od lokalnih medija, ako možemo da ih nazovemo tako, ovaj skup nije niko propratio, iako su svi oni finansirani novcem svih poreznih obveznika, i zbog čega se često utrkuju i ulaze u sukob međusobno ko će veće parče kolača da pokupi.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker