KASNO ĐORĐEVIĆ U PETROVAC STIŽE: Odlazeći petrovački naprednjaci sada žele razvoj lokalne ekonomije?

Poznato je “Kasno Marko na Kosovo stiže”, tako je u Petrovcu na Mlavi kasno došao odlazeći ministar Zoran Đorđević.

Foto: Promo

Pre naprednjaka je realno iznela mogućnost za oporavak lokalne ekonomije GG “SOP- Spasimo opštinu Petrovac”. Realno na šta se može zasnivati razvoj lokalne ekonomije je “prerada poljoprivrednih proizvoda u gotove proizvode” kroz zadruge i registrovana poljoprivredna gazdinstva.

U subotu 06. juna 2020. godine u toku predizborne kampanje Petrovac na Mlavi posetio je Zoran Đorđević odlazeći ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja. “U izjavi za lokalne medije ministar Đorđević je najavio povratak stare kasarne u vlasništvo opštine Petrovac na Mlavi a nakon toga dovođenje investitora i otvaranje novih radnih mesta”.

Otpisani stručnjaci iz opštine Petrovac na Mlavi ovim putem postavljaju pitanja lokalnim naprednjacima.

1) Kada planirate da odgovorite na sedam (7) pitanja koja smo postavili?

2) Da li imate ekološke svesti da izgradnjom fabrika može biti ugroženo zdravlje stanovništva oko čitavog kruga bivše kasarne?

3) Zašto u kampanji zapostavljate poljoprivredne zadruge i registrovana poljoprivredna gazdinstva?

Ukoliko ste nameravali da u ovoj kampanji date odgovor na sedam (7) pitanja koja smo mi Vama postavili uz pomoć ministra za rad Đorđevića ne može se ovako raditi.

Budimo realni nigde u svetu se u sredini naseljenog mesta ne otvara industrijska zona. U Svilajncu su industrijske zone otvorene van naselja. A rad kod investitora nije ni malo lak a prihod koji bi stvarao radnik iz opštine Petrovac na Mlavi ne bi ostao u opštini Petrovac na Mlavi, ostalo bi nešto ni blizu minimalnog.

Za kraj ovog teksta, Otpisani stručnjaci daće Vam besplatan savet.

“Industrijska zona bila i ostaće na prostoru između Petrovca i Kamenova i prema Knežici. Jeftinije je bilo da ponudite preduzeću Union MZ iz Požarevca nadoknadu za izmeštanje farme svinja ili da napravite van naselja farmu u nekoj poljani a Union MZ da ustupi zemljište za oporavak infrastrukture u industrijskoj zoni”.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker