GORE NEGO JUČE: Novih 227 pozitivnih na koronavirus, dve osobe preminule

U protekla 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.933 osoba, registrovano je 227 novozaraženih, a preminule su dve osobe.

Foto: Pixabay

Na respiratorima je 32 pacijenata.

Ukupno je od početka epidemije preminulo 267 osoba. Broj aktivnih slučajeva je 1.187.

Ukupan broj testiranih od početka pandemije je 380.808. Ukupno je bilo zaraženo 13.792 osobe, a procenat smrnosti je 1,94 posto.

Podsetimo, juče smo imali najveći skok broja zaraženih od kako su ukinuti vanredno stanje i policijski čas, ali i rekordan broj testiranih. Jučerašnji podaci za taj dan glasili su – testirano 8.495 osoba, registrovano 193 novozaraženih, a jedna osoba je preminula. Na respiratoru je juče bilo 26 osoba.

Današnje brojke govore da je situacija još gora nego juče.

Da se korona razbuktava dokaz je i to što su Novi Pazar i Kragujevac uveli vanrednu situaciju kako bi obuzdali širenje virusa, a epidemilog dr Predga Kon kaže da je vrlo moguće da će slična mera biti doneta i za Beograd.

Osim toga, nema grada i regiona u Srbiji koji juče nije saopštio da je stanje alarmantno i da beleže nagli porast broja obolelih.

Takođe, velike su šanse da u ponedeljak budu predložene nove mere na Kriznom štabu ako se nastavi ovakav trend rasta broja obolelih od korona virusa.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker