NOVI KONKURS: Drugi krug konkursa za izradu portreta glumaca

Udruženje građana “Žanka Stokić” , Mesna zajednica Rabrovo i Centar za kulturu “Veljko Dugošević” Kučevo, pod pokroviteljstvom opštine Kučevo, otvorili su stalnu izložbenu postavku “Velikani srpskog pozorišta“ u Maloj sali Doma kulture u Rabrovu.

Portret Steve Žigona

Usled činjenice da je najveća srpska glumica Žanka Stokić značajan deo života provela u Rabrovu, mestu u kome se od 2002. godine održavaju Pozorišne svečanosti “Žanki u čast”, ukazala se potreba da se na jednom mestu objedine portreti velikana pozorišne scene Srbije, kroz stalnu izložbenu postavku, portreta glumaca koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji srpskog pozorišta.

Tim povodom, raspisuje se drugi krug konkurs za izradu portreta glumaca, koji se mogu raditi u različitim slikarskim tehnikama. Svi zainteresovani umetnici trebalo bi da izaberu portret koji žele da rade i na email kultkucevo@gmail.com potvrde izbor umetnika čiji će portret naslikati-nacrtati i potvrditi učešće na konkursu. Uz prijavu poslati biografiju i portfolio.

Radove će ocenjivati komisija u sastavu: Bojan Veljković, master primenjeni umetnik i Ljiljana Jović, istoričarka umetnosti.

Odabrani radovi će biti opremljeni i postavljeni u Maloj sali Doma kulture u Rabrovu kao stalna izložbena postavka “Velikani srpskog pozorišta”.

Radove treba slati do 12. februara 2019. godine, na adresu: Centar za kulturu, Trg Veljka Dugoševića 30, 12240 Kučevo.

M.V.
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Close