NOVE INVESTICIJE: Udovičić, Ljajić i Milić položili kamen temeljac za sportsku halu na Srebrnom jezeru

U Velikom Gradištu položen je kamen temeljac za novu sportsku halu, koja će se izgraditi pored novih košarkaških terena, na Srebrnom jezeru.

Ministri i Dragan Milić polažu kamen temeljac

Kamen su položili Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta i Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište. U radove na izgradnji sportske hale Ministarstvo trgovine uložiće 85 miliona dinara, a opština Veliko Gradište 1,8 miliona.

“Ovakav ambijent je dar od Boga i šteta da se ovde ne izgrade objekti koji će doneti prihod i opštini i građanima. Za veoma kratko vreme, za 2,5 godine, država je ovde uložila 126 miliona dinara, u košarkaške terene, u buduću sportsku halu, i u ponton koji će biti postavljen”, rekao je ministr Ljajić. On je najavio da se neće stati na ovome i da će se objekti graditi i ubuduće.

Ministri i Dragan Milić

“Prošle godine u maju bili smo ovde na otvaranju košarkaških terena, a sada gradimo i sportsku halu. Naša strategija je da naši sportisti ne idu van zemlje na pripreme, već da dolaze ovde i ne samo oni, već i sportisti iz inostranstva”, rekao je Udovičić.

Nova sportska hala imaće 1.700 kvadrata i kapacitet od 200 mesta. Rok za zaršetak prve faze gradnje je mart naredne godine.

Ministri i Dragan Milić na košarkaškim terenima

“Pre desetak godina niko nije mogao da sluti šta će sve ovde do danas da se izgradi. Došla je firma “Silver lejk”, izgrađen je Nacionalni veslački centar, došao je i Teodosić… Sad gradimo multifunkcionalnu sportsku halu, pored koje će da imamo četiri vrhunska košarkaška terena – rekao je Milić. On je istakao da će nova sportska hala doprineti produženju turističke sezone i dovesti veći broj gostiju. Milić je istakao i da je ove godine na Srebrnom jezeru ostvareno 25.000 pansionskih dana i da su u oblasti turizmu zapošljeno oko 400 ljudi.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker