OTKRIJTE NEOTKRIVENO: Noć muzeja u Velikokm Gradištu

Bliži se Noć muzeja, a Veliko Gradište priključuje se svetskim izložbama u noći 19. maja

Narodni muzej Veliko Gradište i ove godine učestvuje u manifestaciji i otkriva neotkriveno i zaboravljeno.

U Noći muzeja posetioci će otkriti najnepoznatijeg i najpoznatijeg slikara na svetu, Dušana Bogića i Pabla Pikasa. O Dušanu Bogiću, Gradištancu, učesniku Velikog rata koji je kao ratni slikar sa Srpskom vojskom prešao Albaniju, a 1944. godine, nakon 2. Svetskog rata, streljan od oslobodilaca, zna se tek toliko. O Pablu Pikasu skoro sve. Ove noći, jedan od pet primeraka njegovih originalnih, ručno potpisanih, litografija u čitavom svetu biće predstavljen gradištanskoj publici.

Posetioce u Noći muzeja očekuje i premijerno otvaranje izložbe etnoloških predmeta iz zbirke Narodnog muzjeja Veliko Gradište, stručno obraćenih od strane etnologa, Maje Pajić, sa pratećim katalogom, i promocija strip albuma “Jedna romantična gradištanska priča“, autora Živorada Mišića, koja će Gradištance podsetiti na lepotu čiste ljubavi.

Od 20 časova počeće promocija knjige Miloja Vasića “Pinkum – Veliko Gradište“ o enigmi četiri kule i malo poznatom životu rimskog Pinkuma.

Program u Narodnom muzeju počinje u 17 časova, a vrata Muzeja biće otvorena do 1 sat iza ponoći. Ulaz je, kao i do sada, besplatan.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker