8. PROTEST: Nikola Kojo i Velja nevolja večeras na protestu u Požarevcu

U petak 15. marta održaće se 8. građanski protest „1 od 5 miliona“ pod nazivom “Protest protiv otmičara države” u Požarevcu.

Na 8. građanskom protestu „1 od 5 miliona“ pod nazivom “Protest protiv otmičara države” u Požarevcu, na Starom korzou u petak, 15. marta okupljenim građanima obratiće se glumac Nikola Kojo.

Početak protesta planiran je u 18 časova.

Nakon održanog govora, građani će krenuti u protestnu šetnju gde će zajedno sa njima šetati i Velimir Ilić Starim korzoom, preko Tabačke čaršije, M. Rusa, Dositejeve, Moše Pijade, Jovana Šerbanovića, Stari korzo, Voje Dulića, Lenjinovom do Trga.

Zahtevi građana ostaju nepromenjeni. To su otkrivanje izvršioca i nalogodavaca ubistva Olivera Ivanovića, otkrivanje nalogodavca za fizički napad na jednog od lidera opozicije Borka Stefanovića u Kruševcu, ostavka predsednika Republike i stvaranje uslova za slobodne i fer izbore. Ovoga puta posebno se ističe zahtev za profesionalno izveštavanje medija, pre svega Radio televizije Srbije i svih ostalih medija, uključujući i lokalne. Zahteva se pridržavanje osnovnih standarda novinarske profesije, a to su pre svega objektivnost, istinitost i nepristrasno izveštavanje.

Nakon protestne šetnje, Velimir Ilić od 19:00 časova, odgovaraće na pitanja građana Požarevca na tribini u Domu kulture.

Povodom pojedinih napisa na društvenim mrežama da je određenim javnim ličnostima zabranjeno da govore na protestu “1 od 5 miliona” u Požarevcu, organizatori ovog protesta odbacuju ove optužbe kao apsolutno neistinite.

„Organizatorima protesta “1 od 5 miliona” u Požarevcu izuzetna je čast da u svom gradu ugoste glumca Nikolu Koja, pisca Marka Vidojkovića i sve druge istinske borce protiv ovog režima. Otuda je potpuno netačno da je bilo ko bilo kome zabranjivao da govori na protestu, naprotiv – dobrodošli su svi koji stoje iza zajedničkog cilja, a to je borba za normalnu Srbiju koja se već tri meseca vodi na ulicama širom zemlje. Ovom prilikom pozivamo svoje sugrađane da dođu na osmi protest “1 od 5 miliona” u petak, 15. marta, u 18 sati na Starom korzou. Okupljenima će se obratiti upravo Nikola Kojo, a nadamo se da ćemo uskoro imati zadovoljstvo da ugostimo i Marka Vidojkovića“, poručili su organizatori protesta.

(Tpknews.com)
Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close