NIKO NEĆE BITI PREVAREN: Direktor kompanije “Nefa” poslao pismo

Niko od kupaca i zaposlenih u kompaniji “Nefa” neće biti prevaren i svi će dobiti svoj novac.

Andrej Hodasevič

Kao vlasnik holding kompanije obećavam da će biti uspostavljen budžet za povrat novca i da ću do 31. maja srpskoj kompaniji uplatiti sredstva koja će biti dovoljna za isplate svim kupcima i zaposlenima.

Ovako se u subotu saopštenjem oglasio ruski investitor Andrej Hodasevič, čiji je odlazak iz Srbije, i napuštanje fabrike u Vranju, izazvao velike potrese u javnosti. Hodasevič u otvorenom pismu sebe potpisuje kao “investitora projekta ‘nefa’ nameštaja” i naglašava da mu je cilj “suzbijanje dalje panike”.

– Iskreno se izvinjavamo zbog stresa koji ste pretrpeli na osnovu medijskih objava o “ruskim lopovima i prevarantima”. To nije tačno. Naše kompanije nisu koristile sredstva državnog podsticaja, nijedan dinar nije na privatnim računima – kaže se u otvorenom pismu.

Sve do prošlog meseca, dodaje Hodasevič, redovno je finansirano poslovanje kompanija.

– Naši zaposleni su i pored donete odluke o zatvaranju kompanije “Nefa” nastavili da vam redovno isporučuju nameštaj sve do 23. maja. Prema planu, trebalo je da sva potraživanja kupaca budu obezbeđena nameštajem i rešena. Nažalost, posle neistinitih objava u medijima izbila je konfuzija u magacinu, te više nismo u mogućnosti da vam isporučujemo nameštaj zbog opasnosti po vas i po naše zaposlene – pojašnjava ruski investitor u pismu javnosti.

Hodasevič kaže da će javnost naknadno biti obaveštena o broju telefona za kontakt sa ljudima koji će vraćati novac.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker