POSLE IZBORA: Niče fabrika kafe u Požarevcu, investicija vredna skoro 3 miliona evra

Grad Požarevac je ustupio zemljište u “Severnom bloku industrijske zone”, bez naknade kompaniji “Bambi Succes” koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe u kojoj će biti zaposlena 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra.

Foto: pozarevac.rs

Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor „Bambija“ Aleksandar Miljković.

Miljković je rekao da su uslovi koje je Požarevac ponudio preko svog ekonomskog plana razvoja bili dobri i da su se zbog toga odlučili za ovaj grad.

U prvoj fazi izgradiće se 1600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou.

U narednoj godini se planira proširenje na još jednu parcelu i povećnje proizvodnje. Tako će se Požarevcu vratiti nekadašnji brend „Pascalin“.

Pavlović je rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

– Tu pre svega mislim na završetak gradnje nove industrijske zone, čiji će prvi korisnik biti upravo kompanija „Bambi Success“, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Srbije. U industrijskoj su nedavno završeni radovi na putnoj infrastrukturi. Poslednjih meseci povećalo se interesovanje za kupovinu novih parcela, i to od strane naših sugrađana. Očekujemo da će sa povećanjem proizvodnje svoje zaposlenje naći još ljudi i da će ovo biti dodatni signal za privlačenje novih investicija u naš grad – , rekao je Pavlović i podsetio da je prethodnih godina otvoren ritejl park „Stop shop“ koji je proširio svoje kapacitete. Tu je i kinesko-belgijska kompanija koja se bavi reciklažom plastike a u planu je i skoro otvaranje fabrike konditorskih proizvoda.

Lokalna samouprava je dosta toga učinila kada je u pitanju gradnja infrastrukture, kako nadzemne tako i podzemne, doveden je gas do industrijske zone, a počeće i gradnja nove trafostanice. Dosta toga je urađeno za povoljno poslovno okruženje tako da je Požarevac, između ostalih, dobio nagradu Brand leader award i BFC SFE sertifikat.

– U cilju dobre saradnje sa privrednim sektorom pokrenuta je akcija „Privreda bez granica“ gde smo u neposrednom kontaktu sa firmama iz Požarevca čuli njihove predloge i sugestije ali i predstavljali smo povoljnosti koje grad pruža – , rekao je Pavlović i pohvalio načelnika gradske uprave i njegov tim što su bili operativni i za kratko vreme realizovali ovaj projekat.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker