INCIDENT U POŽAREVAČKOM DOMU ZDRAVLJA: Nervozni deda glavom nokautirao lekara!

Prošlog četvrtka, nekoliko minuta pre kraja radnog vremena u požarevačkom Domu zdravlja izbio je incident u kojem je deblji kraj izvukao lekar Dušan Tasić, pošto ga je nervozni pacijent glavom, bukvalno nokautirao.

Dom zdravlja u Požarevcu

U požarevačkoj policiji nam je potvrđen događaj, rekavši nam da su protiv B.K (73) iz Požarevca podneli Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u redovnom postupku, što znači bez određivanja bilo kakvog pritvora. – Nešto pre pola devet uveče u četvrtak javljeno nam je da se u Domu zdravlja desio incident u kome je fizički napadnut lekar. Patrola je odmah došla na lice mesta i napravila zapisnik. U stanici saslušan je B.K, kao i lekar Doma zdravlja. Nakon saslušanja nadležnom tužilaštvu podneli smo krivičnu prijavu protiv B.K. zbok nasilničkog ponašanja – rečeno nam je u policiji.

Prema navodima krivične prijave B.K. je čekao na pregled kod doktora Dušana Tasića. Nezadovoljan čekanjem, oko 20 i 15 časova glasno je negodovao. Doktor Tasić izašao je ispred ordinacije da vidi o čemu se radi, ali ga je osumnjičeni, bez ikakve najave glavom nekoliko puta udario u predelu lica i glave, navodi se u prijavi.

Pacijenti u hodniku gde se desio incident

Dr Tasić je odmah obavestio policiju da je napadnut od strane pacijenta, koja je odmah došla na lice mesta. O samom događaju dr Tasić nje želeo da govori za medije rekavši da je u policiji dao iskaz, ali da dok traje postupak pred policijom i tužilaštvom ne želi da daje bilo kakve komentare.

Jedan pacijent, očevidac, kaže da je stariji čovek koji je stajao ispred ordinacije, glasno komentarisao da jedva stoji na nogama i da nije u redu što ga ne prozivaju. – U jednom trenutku otvorio je vrata ordinacije i glasno pitao sestru kada će da dođe na red. Lekar je čuo to i izašao na hodnik i „dreknuo“ pacijentu da je radno vreme do pola devet, i da je teško da će da stigne da ga pregleda do kraja radnog vremena. Čuvši to, mnogo se iznervirao i u bujici pogrda upućenim lekaru, glavom je nasrnuo na njega, udarivši ga nekoliko puta. Doktor je bio u šoku šta ga je snašlo, a nervozni pacijent napustio je Dom zdravlja otišavši u nepoznatom pravcu. Ja i ostali pacijenti u hodniku bili smo zatečeni situacijom – priča ovaj pacijent, ne želeći da se predstavi, jer, kako je rekao, ne želi da ima bilo kakve posledice sa osobljem Doma zdravlja.

Vrata ordinacije dr Tasić

Direktor Dragan Rakić kaže da se nesporazumi između pacijenata i lekara gotovo svakodnevni, ali Lekar, Dušan Tasić iz Opšte službe nema konstatovane povrede.

– U našoj ustanovi situacija je često na ivici incidenta. Hvala Bogu, on nema nikakve povrede. Pacijent je verovatno bio nervozan. To je bilo u večernjim satima, u četvrtak. Nisu mu dijagnostikovane nikakve povrede. Lekar je pozvao policiju, a pacijent pobegao. Policija ga je našla i obojica su dali izjave u policiji. Najveći problem je što lekar ima visok šećer koji je dodatno skočio zbog stresa i on je na bolovanju – rekao je direktor Rakić I dodao da ne zna ko je osoba koja je napala Tasića, ali da je reč o starijem muškarcu

Direktor Doma zdravlja Požarevac Dragan Rakić

Inače, prema Rakićevim rečima, često se dešavaju nesporazumi između pacijenata i lekarskog osoblja, koji navodi da se poslednja neprijatnost dogodila tokom vikenda kada je pacijent koji nema osiguranje institirao da dobije terapiju koju inače prima kod privatnog lekara. – Procedure nalažu da se ne sme davati terapija bez naloga lekara, što je pacijenta rasrdilo i u patronažnoj službi je sestri u više navrata pretio podnošenjem različitih prijava – istakao je Rakić.

RADNO VREME

U požarevačkom Domu zdravlja rad sa pacijentime u prepodnevnoj smeni odvija se od 07:00 do 14:30 sati, sa pauzom od 9:30 do 10:00 sati. Druga smena radi od 13:00 do 20:30 sati, sa pauzom od 16:30 do 17:00 sati.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker