ŠETAJU PSA I NE ZNAJU DA POČISTE: Neodgovornim gradištanskim vlasnicima pasa kazne do 10.000 dinara!

Mnogi vlasnički psi na javnim površinama bez povoca, opasne rase bez korpe, pseći izmet na ulicama i po parkovima, svakodnevna je slika. Za takve prekršaje vlasnici mogu biti kažnjeni sa 10.000 dinara.

Foto: Ilustracija

Pseći izmet je čest prizor na gradskim ulicama koji “bode oči” građanima koji su ili savesni vlasnici koji počiste izmet svog ljubimca, ili uopšte ne vole i ne drže životinje u stanu. Pored toga što je nečija nepažnja, pruža veoma ružnu sliku o Gradištu, a epidemiološka opasnost “vreba” šetače.

Opštinska uprava opštine Veliko Gradište obaveštava sve nesavesne vlasnike i držaoce kućnih ljubimaca (pasa i mačaka) da prilikom izvođenja životinja vode računa o higijeni javnih površina koje su, ukoliko ih životinje isprljaju, dužni da bez odlaganja očiste. Takođe, i građani koji primete nesavesne vlasnike pasa da ostavljaju nepočišćen izmet svog ljubimca, mogu da se obrate komunalnoj inspekciji opštine koja kasnije izlazi na teren. Ta inspekcija pojedince može da kazni samo ako ih zatekne na licu mesta.

Da opominju i napišu kaznu od 10.000 dinara mogu komunalni policajci i komunalni inspektori koji će ubuduće vršiti inspekcijski nadzor na terenu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker