NAŠLI SMO REŠENJE: Evo kako rešiti problem pasa lutalica u Velikom Gradištu! (FOTO)

Problem pasa lutalica u Velikom Gradištu iz dana u dan postaje sve veći i veći a nadležne lokalne vlasi ne nude efikasna rešenja ovog problema.

Javnost negoduje jer joj takvi psi smetaju. A nisu oni, jadni, ništa krivi. Problem su u stvari ljudi koji su neodgovorni prema njima. Nije svako sposoban i zaslužan da ima kućnog ljubimca, ali mnogi i pored toga žele da ih imaju. I tako nabave psa (ili mačku), drže ih tako u stanu ili dvorištu neko vreme a onda im dojade – postanu im teret za kućni budžet ili im dosadi da o njima vode računa i najlakše im je da jadnu životinju izbace na ulicu.

I tako svake godine, eto nama na ulicama novih, mladih psećih naraštaja napuštenih od svojih bivših „dobrotvora“.

Mnoge države izgradile su jasne strategije kako pomoći onim ljubimcima koji su na ulici van svoje volje. U mnogim država kazne za napuštanje ljubimaca su ogromne i što je važnije – SPROVODE SE! Mnoge države nalaze i kreativna rešenja kako mogu da im pomognu da počnu da žive život kao i njihovi vlasnički prijatelji!

Jedna od takvih država je Čile! Naime, vlasti u jednom malom gradiću Quilpué u Čileu su organizovale poseban program dresure za ove pse čime su ih osposobili za rad sa policijom!

Tako je Problem pasa lutalica u mnogome smanjen! Osim što je veliki broj životinja na ovaj način zbrinut, istovremeno i obavljaju važnu dužnost i doprinose bezbednosti građana.

“Psi su ponovo na ulici, ali ovaj put kao njeni čuvari. Žive u policijskoj stanici, gde imaju svoje krevete, hranu i vodu. Ovo je sjajan primer kako se može rešiti Problem pasa lutalica, pa se nadamo da će se ovaj super model slediti i u drugim gradovima širom sveta”, rekao je Kristian Vitori, gradonačelnik pomenutog Quilpué.

Iskreno rečeno ovo je za sada možda najbolje rešenje za pse lutalice u Velikom Gradištu, jer povrh svega, psi su u ovim uniformama preslatki, zar ne?

TPKNEWS/M. Lalić

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker