RIK PROGLASIO LISTU SPS-JS: Najbolje rangiran Miletić Mihajlović Tića iz Petrovca na Mlavi

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu Socijalističke partije Srbije i Jedinstvena Srbija na predstojećim parlamentarnim izborima.

Miletić Mihajlović Tića

Izborna lista sa nazivom „Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije (SPS)-Jedinstvena Srbija (JS)-Dragan Marković Palma“ je dostavila oko 18.830 izjava birača, a naknadnom proverom utvrđeno je da je 17.767 potpisa pravno valjano.

U prošireni sastav RIK i biračkih odbora iz redova te koalicije izabrani su diplomirana pravnica Marina Marković, a za njenu zamenicu izabrana je Jelena Milenković, takođe diplomirana pravnica.

Od 250 kanditata za poslanika ove koalicija iz Barničevskog okruga najbolje rangiran je Miletić Mihajlović Tića iz Petrovca na Mlavi. On se nalazi na 56 mestu. Sledi dr Srećko Bosić iz Požarevca na 104 mestu, dok je profesor u penziji Božidar Grujić iz Velikog Gradišta na 149 mestu kandidata za poslanika.

Takođe na listi su student Milena Rajković iz Žagubica koja se nalazi na 163 mestu i Katarina Mitrović student iz Golupca na 208 mestu. Na listi se nalazi i Dragan Bogdanović iz Velikog Gradišta na 227. mestu

Poslednje plasirani na listi SPS – JS za narodne poslanike, iz Braničevskog okruga, je diplomirani pravnik Nikodije Adamović iz Malog Crnića. On je na spisku kandidata na 229 mestu.

RIK je danas takođe kao neosnovan odbio prigovor lidera Pokreta slobodnih građana, koji se žalio na proglašenje liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, odnosno „osporavao legalitet prijave liste Srpske napredne stranke“.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker