PETI DAN VANREDNOG STANJA: Na teritoriji grada Požarevca pod nadzorom 300 lica

Na teritoriji grada Požarevca trenutno ima 300 lica koja se nalaze pod nadzorom po osnovu rešenja sanitarne inspekcije.

Pusta ulica u Požarevcu/Foto: M.V.

To su lica koja su došla iz inostranstva sa područja koja su zahvaćena virusom korona. Na području Požarevca za sada nema osoba za koje je potvrđeno da su zaraženi virusom COVID – 19.

Grad Požarevac u ovom trenutku ima 120 volontera koji po zahtevima starijih građana dopremaju hranu, lekove i druge namirnice. Iz Štaba za vanredne situacije pozivaju privredne subjekte i ustanove da redovno vrše dezinfekciju vozila, posebno guma.

Obaveštenje na ulazu u prodavnicu/Foto: M.V.

Inače, ulice se redovno čiste i tokom vanrednog stanja, a redovno se, kao i do sada, prazne kontejneri. Na zelenim pijacama pojačano se održava higijena, naročito kod tezgi sa mlečnim proizvodima. Ove pijace rade nesmetano, kao i do sada, samo su „buvljak“ na Lučičkom putu i stočna pijaca u Moravskoj ulici zatvoreni dok je na snazi vanredno stanje.

Narodna biblioteka „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu, u četvrtak je obustavila rad. Produženje roka za vraćanje knjiga može se obaviti putem telefona 012/210-957, a u odeljenju u Kostolcu na 012/241-515.

Obaveštenje na ulazu u apoteku/Foto: M.V.

Zatvoreni su i šalteri JP „Toplifikacija“, a građani su upućeni da račune plate elektronski ili u bankama i u pošti.

DOM ZDRAVLJA

Novine je uveo i Dom zdravlja, jer je sada radno vreme ambulanti koje vrše pregled respiratornih i febrilnih stanja za koja se sumnja na korona virus, od 7:00 do 18:00 sati. Služba hitne medicinske pomoći i dalje radi 24 sata.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker