NA PUT BEZ POVRATKA: Krenuli na odmor na Srebrno jezero, a Šiptar iz Finske ih je sve ubio! (VIDEO)

Otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru.

Foto: Kurir

Jedini preživeli iz jučerašnje stravične nesreće na autoputu kod skretanja za Požarevac – osmogodišnji mališan i drugi sinčić blizanac za čiji život su se lekari lavovski borili posle pogibije njegovog oca Aleksandra Pešića (42) iz Kragujevca, bake Stanice (75) i osmogodišnjeg brata blizanca danas je izdahnuo u bolnici i pored svih napora da mu spasu život i održe makar njega u životu majci i dedi Dragutinu Pešiću, potvrđeno je iz porodice u Kragujevcu.

Podsećamo, otac Aleksandar je, i ne sluteći da ide na put bez povratka, sa sinovima blizancima i majkom krenuo na Srebrno jezero gde je trebalo da provedu nekoliko dana na odmoru. Aleksandrovi sinovi živeli su kod svoje majke, od koje se on razveo pre nekoliko godina, a letnji raspust trebalo je da provedu kod oca.

Do stravičnog udesa je došlo u subotu u prepodnevnim satima, nešto posle 10:00 sati, kod mesta Mihajlovac, u blizini isključenja za Požarevac. Automobil “folksvagen šaran”, finskih registarskih oznaka kojim je upravljao Šiptar sa Kosova Adem Smail (45), državljanin Finske, je iz, zasad nepoznatih razloga, udario otpozadi “sitroen” u kome su se nalazili Pešići. U prvi mah je bilo javljeno da je Pešiće udario Turčin u automobilu finskih tablica, a jutros je objavljena informacija da je reč navodno o vozaču Šiptaru s Kosova s finskim tablicama.

– Od siline udarca, “sitroen” se nekoliko puta prevrnuo i izleteo sa druma. Zaustavio se posle stotinak metara kraj puta. Na mestu su poginuli Aleksandar, koji je upravljao vozilom, i njegova majka Stanica, koja se nalazila na suvozačevom sedištu – naveli su istražni organi.

Kako je potvrdio direktor smederevske Opšte bolnice dr Nenad Đorđević, jedan od dečaka odmah je prebačen u smederevsku bolnicu, ali je podlegao povredama na putu do te zdravstvene ustanove. Drugo dete je bilo zbrinuto u Smederevu sa teškim povredama i reanimirano.

– Dečak je imao povrede grudnog koša, frakturu lobanje i, nakon reanimacije, upućen je u Beograd – naveo je dr Đorđević.

U automobilu kojim je upravljao Adem Smail bili su i njegova supruga i dvoje dece, a niko od njih nije povređen. Uviđaj na mestu tragedije obavila je tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, Marija Galjak, koja međutim nije mogla da govori o detaljima, brzini i drugim okolnostima ove stravične nesreće.

Smail je dao izjavu istražnim organima. Ubrzo je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Crna vest o teškoj saobraćajnoj nesreći je tek u popodnevnim satima stigla u kragujevačko naselje Pivara. Deda Dragutin Pešić, skrhan bolom i prevelikom tugom, prima saučešća komšija i prijatelja. Za njega nema reči utehe. Javljeno mu je, kaže, da je ostao bez sina, supruge i unuka. Sa teškom mukom priča da je na vestima čuo da se desila nesreća i da se pominje automobil kragujevačkih oznaka. Zvao je sina, suprugu. Uzalud, niko se nije odazivao na njegove brojne pozive. Najcrnje slutnje su se obistinile kada su mu javljena imena nastradalih u saobraćajnoj nesreći.

CRNA SERIJA

Jučerašnjom nesrećom nastavljena je stravična crna serija nesreća na ovom delu auto-puta kroz Srbiju.

Za samo destak dana na ovoj deonici sedmoro ljudi je poginulo, a među njima troje dece. Povređeno je desetak osoba. Nedavno, na dvadesetak kilometara od jučerašnje tragične saobraćajne nezgode, poginuo je jedanaestogodišnji dečak, dok je njegova osmogodišnja sestra podlegla povredama posle nekoliko dana. Njihov deda još je u teškom stanju.

(Tpknews.com/N.J.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker